Připravujeme sladké toasty 3x jinak

Připravte si sladké toasty s grilovanými broskvemi, zapečené toasty s ovocem a tvarohem a nebo vynikající zapečené toasty s banánem a nutellou. Recepty naleznete uvnitř článku.

Toasty s jahodami

Sladké toasty s grilovanými broskvemi

Toastový chléb, 4 broskve, 2 vejce, 6 lžic másla, 2 polévkové lžíce cukru moučka, skořice mletá, med, bílé víno


Předehřejeme gril na střední teplotu. Broskve pečlivě omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Půlky broskví naskládáme rozkrojenou stranou na vrchní část grilovacího plátu, pokapeme medem a naplníme trochou másla. Pečeme 5 až 6 minut, dokud broskve nezezlátnou. Mezitím si smícháme 2 rozšlehané vejce, 2 lžíce sladšího bílého vína a 1 lžíci citrónové šťávy. Dochutíme skořicí a pořádně promícháme. Ve směsi namáčíme toasty a na pánvi s rozpuštěným máslem jemně osmahneme 2 až 3 minuty z obou stran. Každý toast ozdobíme dvěmi půlkami broskve.

Zapečené toasty s ovocem a tvarohem

Toastový chléb, 250 g měkkého tvarohu (může být i ochucený), 20 g másla, 3 banány, 2 jablka, 1 sklenice kompotovaného ovoce.

Toastový chléb rozdělíme na dvě poloviny a obě potřeme z jedné strany tvarohem. Jablka omyjeme a nakrájíme na plátky. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Otevřeme si konzervu ovoce a scedíme šťávu. Ovoce necháme okapat. Na plátky toastového chleba položíme vždy dva plátky jablka, dva plátky banánu a jednu lžičku kompotovaného ovoce. Přiklopíme druhým plátkem, potřeme tence rostlinným máslem a upečeme v toastovači.

Zapečené toasty s banánem a nutellou

Toastový chléb, 2 banány, nutella a nebo burákové máslo

Plátky toastového chleba potřeme nutellou (lze použít i burákové máslo) a poklademe plátky banánu. Přikryjeme druhým plátkem potřeným nutellou a opečeme dozlatova v toastovači.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies