Přeprava psa v autě

Za nesprávnou přepravu jak psa, tak i jiného zvířete v osobním automobilu může řidič dostat pokutu až dva tisíce korun. Jak tedy přepravovat psa v autě? Můžete si vybrat z několika možností, jak svého miláčka během cesty zabezpečit.

Fotografie bílého psa, který vykukuje z auta

Přeprava psa v autě

Jak přepravovat psa v autě? Můžete si vybrat z několika možností, jak svého psa během cesty zabezpečit. Mezi nejoblíbenější patří přepravní boxy, klece a přepravní tašky určené pro psy a ostatní domácí mazlíčky.

Přeprava psa – přepravní boxy

Do velkého kufru auta se vejde 1 až 2 přepravní boxy, které chrání psy před zraněním. Chrání také auto před poblinkáním a chlupy. Jsou nejvhodnější volbou pro malá plemena psů a štěňata. Při výběru auta berte na svého miláčka ohled, třeba vám pomohou články o Hummeru a Renaultu.

Přeprava psa – přepravní klece

Přepravní klece jsou ideálním řešením pro přepravu nebo pobyt psa v průběhu výstavy. Klece se vyrábějí v různých velikostech a jsou určeny pro všechny plemena psů.

Skládací boxy a přeprava psa v autě

Skládací boxy jsou skládací domečky pro psy, kočky a jiná malá domácí zvířata. Poskytují komfort, bezpečí a soukromí pro psy různých plemen. Jsou velmi skladné, lehké a dají se přenášet jako běžná batožina. Složení a rozložení trvá jen několik málo chvil a ve složeném stavu zaberou jen velmi malý prostor. Boxy jsou dostupné v různých typech, velikostech a barvách.

Přeprava psa – tašky určené k přepravě malých plemen psů

Tato praktická taška je určena pro přepravu psů malých plemen, koček i ostatních domácích miláčků. Je ideální do všech dopravních prostředků a to i do letadla, auta, na dovolenou apod. Pokud jste se ještě nerozhodli, kam pojedete, nebo vám jedna dovolená nestačila, velký výběr krásných a zajímavých lokací naleznete zde.

Speciální pásy určené k zajištění psa

Pásy mohou používat psi od 2,5 kg do 44 kg (maltézský psík, německý ovčák, dobrman atd.). Pásy jsou v citlivých místech což znamená na hrudi a na břiše polstrované. Větší psi nad 45 kg na sedadlo nepatří. Pásy instalujte pouze na zadní sedadla, nikdy ne na místo vedle řidiče.

Přeprava psa – jak správně přepravovat psa?

Za nesprávnou přepravu psa či jiného zvířete v automobilu může dostat řidič pokutu až dva tisíce korun. Bodový systém se tohoto přestupku netýká. Problém ale je, že nikde není přesně stanoveno, jak zvířata ve voze správně převážet. Nový silniční zákon ukládá v paragrafu 5 řidiči povinnost „zabezpečit přepravované zvíře tak, aby neohrozilo řidiče a přepravované osoby.”

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.8 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies