Předsíň – vizitka vaší domácnosti

Předsíň je první místností, kterou spatříte, když vejdete do bytu či domu, proto byste jejímu vzhledu měli věnovat co nejvíce pozornosti. Zároveň je dobré vědět, jak předejít nejčastějším předsíňovým faux paux.

Předsíň, byt, dům

Při zařizování předsíně vycházejte z její velikosti

Každá předsíň by měla být vybavena věšákem na kabáty, botníkem a zrcadlem. Pakliže disponujete větší předsíní, můžete si dovolit ponechat věšák hostům a své vlastní kabáty pověsit do skříně, která zde bude příjemným kouskem navíc. V opačném případě bude zařízení účelovější, botník můžete zároveň využít jako lavici při přezouvání a věšák pověste rovnou na zeď. Existují také kombinované šatní skříně se zabudovaným botníkem, věšákem i zrcadlem. Ušetří vám spoustu místa!

Nemít v bytě možnost pověsit si kabát je obrovské faux paux. Mějte proto vždy na věšáku pro hosty vždy několik háčků volných!

Ideální podlaha do předsíně? Omyvatelná!

I kdyby se návštěva zula ještě před domem, vždycky nějaká ta nečistota z podrážek obuvi upadne. Nad kobercem proto raději ani neuvažujte, vhodnější je keramická dlažba, PVC nebo plovoucí podlaha, kterou můžete průběžně omývat.

Není botník jako botník

Co se botníku týče, není nic horšího než přehlídka různě zpřeházených a znečištěných botů – volte proto raději botníky kryté. Oblíbené jsou například vyklápěcí, které můžete přimontovat rovnou na zeď. Botník umístěte hned na začátku předsíně, aby se nečistoty neroznášely po celé předsíni. Mít ponožky zašpiněné od upadnutého kousku bláta není pro hostitele ta nejlepší vizitka.

Co ještě nesmí chybět v předsíni

V předsíni by kromě zmíněných prvků neměla chybět ani lžíce na boty, háčky na pověšení klíčů a kartáč na šaty. Chcete-li být originální, můžete předsíň oživit také stojanem na deštníky, lampičkou nebo odkládacím stolkem.

Tématické články

Vybíráme šatní skříň

Dlažba nebo šatní podlaha?

Zrcadla v bytě jako dekorace

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies