Předpověď počasí

Potřebujute nutně vědět, teď hned jaké bude dnes, zítra či následující týden počasí? Není čas čekat na předpověď počasí v televizi, navíc beztak není až tak přesná. Pokud chcete vyrazit na lyže nebo jen tak někam na výlet a chcete se o aktuálním počasí informovat navšivte web Slunečno.cz

Obloha nad horami

duhaSlunečno.cz

Spolehlivá předpověď počasí Slunečno.cz je tvořena na základě meteorologických dat, které online poskytuje NOAA. Slunečno.cz používá vlastní model pro předpověď vývoje počasí a to s rozlišení 3 nebo 15 kilometrů. To je důvod, proč na ždáném jiném webu, který se předpovědi počasí věnuje, nenajdete stejnou přepověď. 

Zkuste si naladit předpověď počasí přímo por vaše město, nebo tedy město, které se nachází nejblíže vašemu bydlišti. Zmiňovaný web poskytuje předpověď počasí pro 10 515 míst v České republice. Každé z těchto míst má svou vlastní předpověď. Na přesnost se můžete opravdu spolehnout, protože odchylka se v tomto případě pohybuje maximálně do 7. 5 kilometrů. Pak tedy nehrozí, že nečekaně zmoknete nebo vás ofoukne. Své místečko si můžete zobrazit přes vyhledávací pole, které najdete v pravé horní části stránek. 

Koukněte na radarblesky

Máte přehled o oblačnosti a dešti či sněžení Pokud vás tyto informace zajímají, zkoukněte meteoradar. Tady se dozvíte, zda se na vás valí přívalový déšť nebo se budete opalovat. Meteorologický radiolokátor je jedním z nástrojů, který se využívá k prognóze vývoje počasí a srážek. Jak to funguje Princip spočívá v odrazu (rozptylu) elektromagnetického pulsu na vodě nebo ledových krystalech obsažených v oblačnosti. Odražený imluls je přijat radarem a na základě jeho intenzity a doby prodlevy mezi vysíláním a přijetíám impulsu je vyhodnocena vzdálenost a intenzita srážek. 

Česká republika má dva radary, jeden v obci Sklaky u Protivanova a druhý ve středních Čechách - Brdy. Měřící zařízení je umístěno ve výšce 916 metrů. 

tornádoWebkamery, lunární kalendář i fotografie přírody

Kromě klasické předpovědi počasí nabízí Slunečno.cz i doplňkové služby.  Pokochejte se krásnými obrázky z fotogalerie přírody. Prohlédněte si blesky, zimní i letní přírodu, květenu nebo zvláští přírodní úkazy. 

Webkamery nám davají možnost nahlédnout na desítky míst v České republice i ve světě. Online webkamery vám odhalí  co se na místě, které je pro vás odlehlé právě teď děje. Pokud i vy vlastníte venkovní webkameru, můžete se o dění u vás také podělit. Stačí kliknout na talčítko "Přidat kameru".

Prostudovat si můžete také lunární kalendář, fáze měsíce a pro lyžaře velice užitečné počasí na horách. 

Počasí v zahraničí

Chcete vyjet za hranice nebo přemýšlíte, že si koupíte dovolenou a ohřejete se někde vteplých krajinách, pak by vás počasí v zahraničí mohlo zajímat Prvně si ověřte, zda je tam opravdu teplo. Láká vás Egypt, chladnější Itálie nebo Chorvatsko Máme pro vás tip. Slunečno.cz vám nabízí krásně ucelené a užitečné informace o celoročním průběhu počasi v těchto zemích - počasí Egypt, počasí Itálie, počasí Chorvatsko. Dozvíte se, jaké teploty tady panují v zimě, v létě, jaká je teplota moře a zda se dají na horách užívat zimní radovánky. 

 

 

 

 

 

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies