Pravda o péřových přikrývkách

Máte doma alergika? Tak honem s péřovou peřinou pryč, vždyť se nedá strčit do pračky, je plná prachu a roztočů. Tohle jsou asi nejčastější věci, které se o péřových přikrývkách říkají. Je to opravdu tak?

Lůžkoviny

Prý je nejde udržovat

To je ovšem omyl!! Pokud koupíte nebo už vlastníte moderní výrobky, nebude s údržbou takový probmlém. Dnes se dají koupit přikrývky se stříbrnými vlákny, stříbro je pověstné svými antibakteriálními a desinfekčními účinky. Stříbro tedy zaručuje dlouhou životnost péřových přikrývek.

Alergie, alergie, alergiegailarde.com

Alergie je v souvislosti s péřovou přikrývkou snad nejpoužívanější slovo. Není pravda, že každý druhý alergik má problém právě s peřím. Většině lidí vadí prach a stím si výrobci peřin už umí poradit. Výrobci prach z peří vysávají a peří pak zašívají do sypků, často i dvojitých, takže prach ani roztoči nemají šanci.

Ta tíha

Ani tohle o péřových peřinách už neplatí. Možná si pamatujete těžkou péřovou peřinu, kterou vás o prázdninách přikrývala babička, dnes je tomu jinak. Peřiny jsou prošívané a to buď štěpovanáné nebo kazetové. U štěpované přikrývky se prošívá náplň i vrchni materiál zároveň, většinou do kostek. U kazetového typu se nejdříve ušijí kazety, které se pak jednotlivě plní peřím.

Hurá do pračky

Peří lze prát v pračce, ale je pravda, že ne v každé. Pračka by měla mít kapacitu minimálně šest kilogramů a velký vstupní otvor. Samozřejmostí je speciální prací program na péřové výrobky. Peří se nesmí slepit a přikrývka by měla zůstat nadýchaná.

Cena je vyšší

Ano, to je pravda. Když se rozhodnete pro koupi péřových peřin, utratíte váce peněz, než za pořízení přikrývek z dutého vlákna. Ale životnost péřové přikrývky je delší, takže se peníze vrátí zpět. Kvalitní péřová peřina vás bude zahřívat i třicet let.

Pokud jste vyznavači bio životního stylu, nesmí u vás peří v peřinách chybět. Duté vlákno rozhodně přírodní materiál není.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies