Pracovna ve stylu Feng-šuej

Většina lidí stráví v kanceláři velkou část svého života. Proto je v této místnosti příznivý tok energie zvláště důležitý. Přečtěte si více o zařizení kanceláře ve stylu Feng-šuej.

Feng-šuej

Pracovna ve stylu Feng-šuej – základní pravidla

Při zařizování kanceláře ve stylu Feng-šuej je důležité, abychom se správně rozhodli, na jakou světovou stranu budeme kancelář orientovat. V pracovně orientované na východ je usnadněna praktická realizace myšlenek a nápadů – na jihovýchodě je působení pozitivní energie méně intenzivnější.

Pracujete-li v kanceláři s více kolegy je vhodné orientovat kancelář na severovýchod, protože pozitivní energie umocňuje organizační talent a schopnost vést.

Vhodný nábytek do kanceláře

Dle zásad Feng-šuej by měl být kancelářský nábytek výhradně ze dřeva, nejlépe ve světlých odstínech. Pracovní stůl by měl být dostatečně prostorný, nutností jsou kulaté rohy stolu. Dalo by se říci, že nic v kanceláři by nemělo mít ostré hrany.

Psací stůl umístěte tak, abyste měli, když si za něj sednete, výhled součastně na okno i na dveře. Rozhodně neseďte zády ke vchodovým dveřím. Snažte se, abyste měli na stole vždy pořádek, zabráníte tak přílivu negativní energie.

Musíte-li pracovat na počítači, neseďte přímo před obrazovkou, filtr nainstalovaný na monitoru by měl být samozřejmostí. Vhodné je také použití krystalů, které odvádějí negativní energii z vaší blízkosti.

Vhodné osvětlení

Vhodným osvětlením je přirozené denní světlo, pokud ovšem není denní světlo v kanceláři reálné, je vhodné umělé osvětlení, které jej simuluje. Světlo by mělo být jemné a dobře rozptýlené. Vyhněte se zářivkám, které jsou hlučné – odvádějí pozornost!.

Kancelářská technika a její vliv na naši psychiku

Kancelářská technika ovlivňuje proudění pozitivní energie v místnosti. Kancelářských přístrojů, jako je počítač, notebook, mobilní telefon, fax a kopírka, se zbavit nemůžeme. Co ovšem můžeme, je zmírnit jejich působení na naši psychiku. Jak? Postačí když si do kanceláře umístíte květiny s okrasnými listy.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies