Porodní boxy pro feny a štěňata

Čeká vaše fenka štěňátka? Chcete jí poskytnout co největší pohodlí při jejím očekávání a následně i pohodlí a bezpečí narozeným štěňátkům? Porodní boxy jsou tím pravým řešením.

Pes v košíku

Porodní boxy pro feny – k čemu slouží?

Porodní box slouží pro udržení štěňat v omezeném prostoru a pohodlnému kojení. Je důležitý především u velkých plemen psů a pro vícečetné vrhy. Jedná se o dřevěnou ohrádku přiměřené výšky, kterou fena může pohodlně překročit a zároveň vysoká tak, aby omezovala pohyb štěňat. Ve výšce 20 až 30 centimetrů by podél celého porodního boxu a také na vnitřní straně mělo být přibližně 20 až 30 centimetrů široké prkno pro ochranu štěňat před zalehnutím. Velikost boxu závisí především na velikosti plemene.

Kdy je dobré si pořídit porodní box

Porodní box je vhodné pořídit již několik týdnů před tím, než bude fena rodit.

Umístění porodního boxu

Porodní box by měl být umístěn na klidném místě, kde březí fena a nasledně i štěňata budou mít dostatečný klid a pohodlí.

Potřebné vybavení porodního boxu

Porodní box musí být opatřen vhodným, snadno dezinfikovatelným, čistitelným povrchem a snadno měnitelnou podestýlkou (látka, sláma). Fena musí mít dostatek místa na ležení. Boky porodního boxu je vhodné opatřit zarážkou (podle velikosti štěňat), pod kterou se mohou štěňata schovat a ochránit se tak proti zalehnutí fenou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies