Pořizujeme si domů barový pult

Barový pult v místnosti působí exoticky, nabízí pohodové posezení a to nejen u sklenky vína, ale i u obyčejné snídaně.

Barový pult

<!-- -->

Barový pult nemusí být pouze v kuchyni

Barový pult dobře poslouží v kuchyni, pokud je ale kuchyňský prostor malý, jeho montáž je možná i v jiných místnostech, které obýváte často a rádi (např. obývací pokoj). Vždy je ale nutné důkladně promyslet, kolik místa zabere a zda se vzhledem k zařízení do interiéru vůbec hodí. Pořízení barového pultu do kuchyně i jiných místností vyžaduje sladit jej s ostatním vybavením a to nejen barevně. Je potřeba pečlivě vybrat materiál a ladit musí i stylově.

Na jaký materiál se soustředit? Který je nejlepší?

Jestliže barový pult dokupujete, měli byste se řídit stávajícím nábytkem. V případě, že nábytek pořizujete nový společně s barem, při výběru materiálu se nemusíte držet žádných pravidel, nicméně je opět nutné, aby spolu všechny prvky vzájemně ladily. Rovněž je třeba si uvědomit, že některé materiály, které byste použili v kuchyni, se do obývacího pokoje nehodí.

Vhodnými materiály pro barový pult je dřevo, dřevotříska (dřevotřísku je možné nechat potáhnout nebo pouze nalakovat), sklo, sklolaminát, přírodní či umělý kámen, ale také momentálně velice vyhledávaný a oblíbený ratan. Uvedené materiály se snadno udržují a téměř všechny jsou odolné proti opotřebení. Barové pulty ze skla a sklolaminátu jsou náchylnější ke škrábancům, skleněný se při prudším nárazu může rozbít.

K barovému pultu barové židličky

Barovému pultu běžná židle nesluší, už z toho důvodu, že je příliš nízká. Výška pultů se pohybuje mezi 110 cm - 120 cm a tomu by měly odpovídat i rozměry židle. Optimální výška sedáku je mezi 70-80 cm nad zemí, tedy rozdíl mezi sedákem židle a pultem je zhruba 35 cm.

Materiál barových židlí je opět nutné přizpůsobit okolnímu nábytku a především k materiálu barového pultu. Vyhotovení již záleží na vašich potřebách. Je možné pořídit židle s opěrkou či bez, se sedákem ve tvaru vajíčka, s možností nastavení výšky, židle na čtyřech či třech nohách, je možné je k podlaze připevnit natrvalo nebo si pořídit židle na kolečkách. Pokud upřednostňujete pohodlí, vyhledejte židle s polstrováním, vypadají jako malá křesílka.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies