Pořiďte si zahradní vysavač

Pořízením zahradního vysavače si ulehčíte práci nejen se spadaným listím ze stromů, ale také s odklízením čerstvě napadaného sněhu. Má samozřejmě i mnoho dalších funkcí. Přečtěte si o zahradních vysavačích více informací.

Zahradní vysavač

Co se spadaným listím? Pohrabat a nebo raději vysát?

S nastávajícím podzimem nás na zahrádce čeká další (pro někoho příjemná, pro někoho spíše nepříjemná) povinnost spojená s úklidem spadaného listí ze stromů. Ano, řeknete si: „Vezmu hrábě a půjdu listí pohrabat“. Ovšem existují i jiné možnosti, jak se listí jednoduše (a pro některé dokonce bez bolesti zad) zbavit.

Vyzkoušeli jste někdy listí vysát? Nemyslíme klasickým vysavačem, který se používá při úklidu domácnosti. Takový by to jen těžko zvládl. Máme na mysli speciální zahradní vysavač, se kterým můžete suché, ale i mokré a sešlapané listí rychle a bez větší námahy vysát. Navíc jednoduše vysajete také prach, zbytky trávy, sena i nečistoty z chodníků, v zimě odfoukáte čerstvě napadaný sníh.

Elektrický a nebo benzínový vysavač?

Na trhu můžete zakoupit 2 základní druhy vysavačů listí – s benzínovým motorem a elektrický. Pro rozlehlejší pozemky je vhodný benzínový vysavač, který není omezen délkou přívodního kabelu, jak je tomu u elektrického vysavače listí. Elektrický vysavač má naopak tišší chod.

Většina dnes již prodávaných modelů má funkci nejen vysavače, ale také fukaru, který listí fouká silným proudem vzduchu s rychlostí až 380 km/hod. na jednu hromadu, kterou následně vysaje do objemného 30 až 50 litrového vaku.

Kvalitní vysavače listí jsou vybaveny rozmělňovačem, který umí snížit objem vysávaného listí (i drobných větviček) až o 90%. Rozmělněný odpad je výborný do kompostu. Nové typy vysavačů mají navíc i regulaci výkonu, která je buď plynulá, nebo stupňová (se 2 až 3 polohami).

Zajímá Vás cena?

Cena zahradních vysavačů se pohybuje v cenovém rozmezí od 3 000 do 15 000 korun. V tomto případě platí, čím kvalitnější, tím lepší. Samozřejmě ale také dražší.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies