Pořiďte si výsuvný balkón

Pořiďte si speciální výsuvné okno, které se díky své konstrukci a elektronickému systému promění po stisknutí tlačítka během jedné minuty v moderní balkón.

Výsuvný balkón

<!-- -->

Výsuvný balkón lze zabudovat i tam, kde se s ním při stavbě nepočítalo

Bydlíte v panelovém domě bez balkónu? Chtěli byste si jej pořídit, ale nechce se Vám stěhovat do jiného bytu? Díky novince, kterou Vám v dnešním článku představíme ani nemusíte. I v tomto případě se potvrzuje, že nic není nemožné. Na trh přichází speciální výsuvný balkón, který díky své konstrukci je možné zabudovat i tam, kde se s ním při stavbě domu nepočítalo. Nápad pochází od architektonické firmy Hofman Dujardin Architects, která jej vymyslela pro nizozemskou firmu Bloomframe.

Skladný a odolný vůči počasí

Při výrobě těchto speciálních výsuvných balkónů (spíše oken) se využívá materiálů jako je například ocel, sklo a hliník, které jsou odolné vůči jakémukoli počasí. Výrobci jsou schopni zakomponovat tvar a barvu balkónu podle zbarvení fasády již existujícího domu.

Jak to celé funguje?

Jedná se vlastně o výsuvné okno, které se díky speciální konstrukci dokáže vyklopit ze zdi a vytvořit tak balkón. Ze spodní části okna vznikne po otevření podlaha, z horní části pak čelo balkónu. K vysunutí okna dojde při zmáčknutí tlačítka, které pohyb okna ovládá díky elektronickému systému. Vysunutí trvá pouhou jednu minutu. V případě potřeby lze okno vysunout i ručně. Maximální rozměr při vysunutí je 262 na 105 centimetrů, výška zábradlí je 120 centimetrů. Hloubka zavřeného balkónu činní 32 centimetrů. Váha celé konstrukce včetně skleněných částí je 650 kilogramů.

Dostupnost a cena

Firma Bloomframe, která si tento nápad objednala, se v současné době stará o rozšíření výsuvných balkónů po celém světě. Cena je závislá na individuálních požadavcích zákazníka, pohybuje se okolo 500 000 korun.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 3 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies