Pořiďte si inteligentní dům

Inteligentní dům je vhodným řešením při hledání vysokého komfortu bydlení při maximálním snižování nákladů na chod domácnosti. Jednoduché ovládání umožňuje řídit vytápění, bezpečnost, světlo i ohřev vody.
Žárovka, nápad

Co je srdcem inteligentního domu?

Základním systémem inteligentního domu je centrální řídící jednotka, jejíž prostřednictvím lze ovládat veškerou techniku v domě – například bezpečnostní systémy, světlo, topení, pohyb v domě, apod.

Zapínání a vypínání jednotlivých procesů můžeme předem naprogramovat tak, aby se v námi určeném sledu spouštěly automaticky.

Bezpečnost nadevše…

Bezpečnostní systém inteligentního domu se spouští automaticky po uzamčení dveří. V případě jakéhokoliv narušení se automaticky odesílá zpráva na příslušná místa (tedy vám, na policii, hasiče, atd.). Součástí bezpečnostního systému inteligentního domu je i kamerový systém, díky kterému můžeme kdykoliv sledovat dění v domě.

Inteligentní dům vyzraje i na zloděje!

Inteligentní dům šetří nejen váš čas, ale také peníze! Během delšího pobytu mimo domov si můžete prostřednictvím automatického ovládání světel a rolet simulovat naši přítomnost, i když jsme třeba tisíce kilometrů od domova.

Úspora na vytápění domu

Inteligentní dům skýtá nespočet výhod, přednastavení teplot v jednotlivých místnostech je samozřejmostí. Inteligentní dům dokáže navíc vybrat i ten nejvhodnější zdroj energie – například solární panely, tepelná čerpadla či klasický kotel na dřevěné uhlí.

Další články z rubriky

Moderní dům a byt – stylové sedací soupravy

Dekorativní polštářky dotvářejí útulný domov

Praktické věšáky pro praktickou domácnost

Dům a bydlení – trendy design stolů

Moderní design stojanů na květiny

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies