Pořiďte si čističku vzduchu

Přejete si čistý vzduch, ale větrání nepomáhá? Zkuste to s čističkou vzduchu, která vzduch vyčistí od prachu i roztočů a pomůže především alergikům.

Rostlinná čistička vzduchu

V posledních několika týdnech trápí téměř celou Českou republiku inverzní počasí, které se podepisuje na špatném vzduchu zejména v nížinách. Inverzní poklička drží smog a škodlivé částice, které astmatikům, alergikům, ale i zdravým lidem způsobují dýchací potíže. Lidé ve větších městech raději ani nevětrají, což se rovněž podepisuje na zdraví rodiny. V domácnostech stoupá vlhkost, tvoří se plísně a houby, které způsobují alergické reakce a množí se roztoči. Jedinou možností, jak se zbavit těchto nepříjemností, je čistička vzduchu, která si s tím hravě poradí.

Doma udržujte vlhkost mezi 40% – 50%

Vlhkost vzduchu v domácnostech by neměla přesáhnout 50%, což nelze zejména v podzimním a zimním období dodržet. Nevětráme hlavně proto, aby nám neuniklo drahé teplo, a vlhkost se tím pádem zvyšuje až na 80%. V tuto chvíli začnou růst vysoce nebezpečné plísně a začnou se také šířit vzduchem. Snadno se dostanou z jedné místnosti do druhé. Jakou hodnotu vlhkosti máte doma, zjistíte použitím vlhkoměru. Pokud vlhkoměr nevlastníte, orosená okna vám prozradí, že byste měli vlhkost snížit.

Pomůže i ionizátor vzduchu

Čistička vzduchu je někdy jediná možnost, jak vzduch v domácnosti vyčistit, aniž bychom museli několikrát denně větrat. Občas je to i zcela zbytečné, neboť se některé prachové částice a alergeny dostanou zpět do bytu. Čističky pochytají nejen prachové částice o velikosti 150 mikrometrů, ale některé z nich dokážou upravovat vlhkost vzduchu v místnosti, kde stojí. Ionizátory, čističky vzduchu a zvlhčovače zjednoduší život astmatikům a alergikům.

Přístroje vybírejte takové, které vzduch v místnosti přefiltrují nejlépe 3x za jednu hodinu jejich provozu. Čističky poběží několik hodin denně, všimněte si proto také hlučnosti, která by se měla pohybovat pod 50dB.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies