Pomazánky - dáte si banánovou nebo bůčkovou?

Obohatí váš stůl a můžete vybírat z obrovského množství variací. Můžete je konzumovat k snídani, večeři či ke svačině, ale s pomazánkami můžete také připravit lahodné chlebíčky či chuťovky pro návštěvu. U pomazánek je nejlepší to, že stačí, když zaměníte pár ingrediencí za jiné, a hned máte novou příchuť.

pomazánky

 

Banánovo-tvarohová pomazánka

 

Dětem uděláte radost sladkou pomazánkou. Nalákejte je na tvaroh s banánem. Pro 4 osoby budete potřebovat tyto suroviny:

 

  • Banán - 2 ks
  • Čerstvá máta
  • Cukr - 3 lžíce
  • Tvaroh - 250 g
  • Javorový sirup
  • Citronová šťáva

 

Troubu si předehřejte na 200 °C a na plech, který pokryjete pečícím papírem, dejte 2 rozpůlené banány (podélně) i se slupkou. Umístěte je tak, aby slupka směřovala dolů. V každé půlce banánu udělejte 3 řezy a do těchto mezer vložte lístky čerstvé máty. Banány posypte cukrem a pečte je 5-8 minut. Pak je stačí jen nakrájet či rozmačkat, přidat tvaroh a ochutit javorovým sirupem a citronovou šťávou. Ideální je k této pomazánce houska nebo loupák.

 

Pomazánka z libového bůčku

 

Muži budou vždy dávat přednost jídlu, ve kterém je maso. Vepřový bůček skvěle zasytí, je voňavý, šťavnatý a patří mezi nejlevnější druhy masa. Má ale vysokou energetickou hodnotu, takže si dejte pozor, aby se vám nezvýšila hladina cholesterolu. Tato pomazánka mužům určitě zachutná. Připravíte ji z těchto ingrediencí:

 

  • Libový bůček - 1 kg
  • Cibule - 1-3 ks
  • Česnek - 4 stroužky
  • Sůl
  • Kmín
  • Kyselé okurky - 3 ks
  • Paprika - 1 ks
  • Plnotučná hořčice - 1 lžíce
  • Černý pepř (mletý)

 

Odstraňte kůži z bůčku, maso osolte a posypte kmínem a dejte do pekáče. Trochu podlijte vodou a posypte bůček česnekem, který jste si nakrájeli nahrubo, a cibulí nakrájenou na kolečka. Zbytek cibule jen tak nechte v pekáči. Bůček upečte, nechte vychladnout a případně vykostíme. Nakrájejte ho na kostky a rozmixujte s cibulí. Na šťávu z pekáčku nezapomeňte a přilijte ji tam taky. Pak přidejte sůl, pepř a hořčici a vše řádně promíchejte. Pokud se vám bude zdát, že pomazánka není dostatečně pikantní, tak můžete pro lepší chuť přidat ještě utřený česnek a nahrubo nakrájenou cibuli. Před podáváním nechte pořádně vychladnout v ledničce. Nejlepší je pomazánku natřít na chleba a ozdobit kyselými okurkami a paprikou.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies