Pokojové rostliny, které léčí

Seznamte se společně s námi s pokojovými rostlinami, které léčí mnohé neduhy. Víte, které to jsou? Představíme vám je!

Léčivá aloe vera

Aloe Vera - rostlina nesmrtelnosti?

Jednou z běžně pěstovaných pokojových rostlin, která má léčivé účinky, je Aloe Vera. Aloe Vera bývá pro své výjimečné léčivé schopnosti nazývána rostlinou nesmrtelnosti. Bojuje proti všem druhům rozvíjejících se nemocí a současně posiluje imunitní systém a působí preventivně. Dužnina aloe pomáhá léčit popáleniny, oděrky, drobná poranění kůže i bodnutí hmyzem.

Pěstujeme bylinky v květináči - bazalka, rozmarýn, oregáno, yzop, meduňka, estragon a tymián

Výše uvedenými druhy rostlin se nejen dochucují pokrmy... Aromatické silice, které jsou obsaženy ve výše uvedených bylinkách, mají také zdraví prospěšné účinky. Pomáhají například prokrvovat žaludeční sliznici a dezinfikují. Šalvěj pomáhá při zánětech v krku, tymián a yzop se používají při nachlazení - yzop dokáže zmírnit kašel, navíc uvolňuje křeče.

Tymián je navíc jedna z nejsilněji působících rostlinných antiseptických bylin, účinná proti bakteriím, plísním, střevním prvokům a parazitům. Meduňka snižuje horečku, mírní kašel, používá se při léčbě nespavosti, zrychlené srdeční činnosti, nervovém podráždění, zklidňuje zažívání, snižuje krevní tlak a zmírňuje bolest při menstruaci.

Bazalka podporuje chuť k jídlu, působí proti nadýmání, křečím žaludku, při poruchách trávení po dlouhém užívání léků, proti nevolnostem a také uvolňuje při nervovém podráždění.

Výše uvedené bylinky můžeme zakoupit již sušené (listy, plody) a nebo je pěstovat doma v květináči. I když se prodávají většinou jako jednoleté byliny, můžeme je přesadit a pěstovat i několik let. Nejen, že vám krásně provoní byt, ale také pomohou od mnoha neduhů. Proč tedy utrácet za drahé léky, když můžete o pomoc požádat přírodu?

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 8 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies