Pojištění domácnosti se vyplatí!

Pojištění domácnosti chrání náš domov proti nejrůznějším negativním vlivům, jako jsou například živelné pohromy, havárie, úmyslná poškození nebo krádeže. Pojištění domácnosti se rozhodně vyplatí! Více informací se dozvíte právě zde.

Ruce držící prasátko

Jaké byty a proti čemu můžeme pojistit?

Zajímá vás, jaké byty a proti čemu můžeme pojistit? Dá se říci, že všechny– vlastní, družstevní i pronajaté byty. Pojištění domácnosti se zejména vztahuje na škody způsobené živelnými pohromami, škody způsobené následkem násilného vniknutí a krádeže. Také se můžete pojistit proti haváriím z důvodů technické závady nebo z nedbalosti (vás i jiné osoby).

Pojištění domácnosti se vyplatí

O vhodném pojištění vašeho domu a jeho jednotlivých součástí, je vhodné poradit se se specialistou na tento typ pojištění.

Poohlédněte se raději ve více pojišťovnách, než si vyberete tu, která bude za případné škody ručit. Pozorně si u všech pojišťoven prostudujte nejenom všeobecné podmínky, ceny, ale také podíl dané pojišťovny při plnění pojistných událostí.

Při pojištění bytu bychom neměli šetřit. Pokud si vyberete to nejlevnější pojištění bytu, možná opravdu ušetříte, ale pouze v případě, že se nic nestane. Stát se může cokoliv, nenechávejte to na náhodě a raději se předem zajistěte.

Optimální výše pojistné částky

Optimální výše pojistné částky by měla odpovídat hodnotě, na jakou si vybavení své domácnosti ceníte a kterou byste rádi v případě pojistné události dostali. Určení výše pojistné částky je součástí každé nové smlouvy. Většinou platí, že čím vyšší pojistná částka, tím vyšší pojistné.

Čím lepší zabezpečení, tím nižší pojistka…

Dobré je vědět, že čím více opatření proti případným škodám předem podniknete (například bezpečnostní zámek, elektronický alarm apod.), tím více si můžete snížit výšku pojistného. Pojišťovny se příliš nechlubí tím, že pokud nepodniknete žádná opatření a náhodou se stane pojistná událost, neuhradí vám nic.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.5 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies