Poinsettia alias vánoční hvězda

Vánoční hvězda potřebuje zvláštní péči. Aby vám dlouho vydržela a vykvetla i další rok, měli byste se vyvarovat určitých chyb již při koupi této nádherné květiny.

Poinsettia alias vánoční hvězda

 

Pečujte o ni s láskou

 

Postavte ji někam do polostínu. Ve světlé místnosti ji můžeme umístit i na stůl. Jestli ji dáte na parapet, tak pozor na větrání. Rostlinka totiž nesnáší studený vzduch a je citlivá na mráz. Myslete na to i při přenosu z květinářství domů.

 

Vánoční hvězda nemá ráda zimu. Pochází z teplých krajin, takže ji udržujte ideálně v místnosti, kde je teplota kolem 20 °C. Substrát by neměl vyschnout, proto jej udržujte vlhký. Zalévejte ji častěji malým množstvím vody. Jestli pojedete na víkend pryč, nechte ji raději vyschnout, než aby došlo k přemokření.

 

Na co byste si při pořizování vánoční hvězdy měli dát pozor?

 

  • Nikdy nenakupujte bez kontroly. Neplatí to jen v případě vánoční hvězdy, ale měli byste si dávat pozor u všeho, co nakupujete. Vánoční hvězda by neměla být napadena chorobou ani žádným škůdcem. Také by neměla mít přemokřenou či naopak přesušenou zeminu. Jestliže rostlina zahnívá, vypadá povadle, padají ji listy nebo ji napadla plíseň, raději ji nekupujte. Jestli nejste odborník, pravděpodobně ji už nezachráníte.
  • Vadí ji zima a průvan, takže si ji nekupujte, pokud bude prodávána na tržnici či v obchodě někde u dveří, kde na ni bude táhnout. Možná teď vypadá krásně, ale po přenosu domů vám mohou opadat poupata i barevné listy.
  • Pokud si ji zajdete koupit do květinářství, tam už vědí, jak ji ochránit před zimou při přenosu domů. V případě, že si ji odnesete třeba ze supermarketu jen tak nalehko, rostlina zažije několik teplotních šoků. Nejprve ji necháte vymrznout cestou k autu a pak ji naložíte do auta, ve kterém si pořádně zatopíte. Nemůžete se pak divit, že na to bude rostlina reagovat opadem listů. Nechte si ji v obchodě zabalit do několika vrstev papíru. Tím ji při převozu domů ochráníte.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies