Podpora v bydlení pro rok 2010

V letošním roce rozdělí Ministerstvo pro místní rozvoj 490 miliónů korun na opravy olověných rozvodů, regeneraci panelových sídlišť, výstavbu technické infrastruktury či stavbu podporovaných bytů.

Peníze ve vzduchu

Dotace pro podporu bydlení 2010

Ministerstvo pro místní rozvoj za účelem podpory bydlení uvolní v letošním roce necelou půl miliardu korun, přesněji se bude jednat o 490 milionů korun. Žádosti o dotace je možné podávat již do 1. února 2010. Díky tomu, že jsou finance rozloženy do několika dotačních titulů, mohou o ně zažádat jak obce, tak i jednotliví občané.

Dotace jsou určeny zejména na opravy olověných rozvodů, regeneraci panelových sídlišť, výstavbu technické infrastruktury či stavbu podporovaných bytů.

Podpora oprav domovních olověných rozvodů pro rok 2010

O dotaci ve výši 10 000 korun (na jeden byt) může zažádat vlastník, spoluvlastník nebo společenství vlastníků domu za účelem výměny domovních olověných rozvodů. Pravidlo „de minimis" stanovuje strop pro součet všech druhů veřejné podpory poskytnutých žadateli během 3 let v přepočtu na 200 000 eur. Celkový objem financí vyčleněných pro tento účel v roce 2010, je 12 000 000 korun.

Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2010

Tato dotace je určená obcím, které mají panelové sídliště s nejméně 150 byty, mají schválený územní plán a také projekt regenerace daného sídliště. Výše dotace může být až  70 % celkových nákladů. Celkový objem financí vyčleněných pro tento účel v roce 2010, je 150 000 000 korun.

Podpora výstavby podporovaných bytů pro rok 2010

Obce mohou získat na výstavbu tzv. podporovaných bytů až 600 tisíc korun (na jeden pečovatelský byt). Tyto byty jsou určené pro osoby v nepříznivé sociální situaci, jejichž snížená soběstačnost je způsobená věkem nebo zdravotním stavem a také pro lidi, kteří nemají v důsledku nepříznivých životních okolností přístup k bydlení, ale jsou schopni plnit povinnosti vyplývající z nájemního vztahu. Celkový objem financí vyčleněných pro tento účel v roce 2010, je 150 000 000 korun.

Podpora výstavby technické infrastruktury pro rok 2010

Obce mohou v letošním roce zažádat také o dotaci, která je určena na výstavbu dopravní a technické infrastruktury pro následnou výstavbu bytových a rodinných domů ve výši až 50 tisíc korun na následně vybudovanou bytovou jednotku. Celkový objem financí vyčleněných pro tento účel pro rok 2010 je 110 milionů korun.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies