Ploty a plůtky – nové trendy

Postavte si krásný přírodní dřevěný plot, plně se hodící do okolí, v němž se nachází. Budete překvapeni výsledným dojmem a podpoříte i celkovou estetickou stránku vaší zahrady i domu.

Dřevěný plot

Oplocení zahrady – dřevo je stále moderní

Dost možná prvotně používaný materiál k oplocení vlastní části pozemku, bylo právě dřevo. Ačkoli se jedná o nejdéle používaný materiál pro tento druh stavby, neztrácí na své oblibě. Spíše naopak!

 

Dřevo má totiž vynikající mechanické vlastnosti, působí pozitivně na psychiku člověka, po úpravě má dostatečnou odolnost proti povětrnostním vlivům.

 

Z hlediska ekologie jde o obnovitelný přírodní zdroj. Při vhodně zvolené kompozici a druhu provedení navíc zlepší estetickou stránku vašeho domu.

Zahrada na chalupě – rady pro její oplocení

Pokud nehodláme investovat do stavby oplocení závratné částky, zvláště pak jedná-li se pouze o oplocení víkendové chalupy, není třeba zbytečně rozhazovat. Postačí si opatřit kulatinu o menším průměru na sloupky a desky pro výplň, v počtu odpovídající velikosti vaší zahrady.

 

Nemusíte lpět na dokonalých a přesných tvarech jednotlivých dřevěných částí. Po nátěru bezbarvým, nebo jen lehce zabarveným povrchovým nátěrem, bude plot působit přírodně a v kombinaci s vysazenými rostlinami, skvěle zapadne do okolní krajiny.

Investice se vyplatí pro plot s požadovanou delší životností

Pro reprezentativní oplocení s dlouhou životností, je třeba počítat s vyšší finanční náročností a s komplikovanějším typem výstavby. Ideální řešení je kombinace dřevěného plotu s kovovými, nebo betonovými sloupky, popřípadě celou podezdívkou.

 

Zamezí se tak přímému styku dřeva se zeminou, tedy znehodnocujícím účinkům od vlhkosti z půdy. Plot zároveň dostane masivnější podobu. Dřevo tedy plní funkci výplně a má tak volnost k provedení libovolných tvarů dle vašich představ.  

Barevné provedení plotů

Moderní nádech dodáme kombinací našich oblíbených barev. Ty by ovšem měli ladit s okolím a vzhledem domu, který obklopují. Barva se dá kdykoliv změnit dle nově panujících trendů. S bezbarvým nátěrem přiznáme přírodní vlastnosti a vzhled dřeva, což je mnohdy nejlepší variantou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies