Plíseň v koupelně - jak se jí zbavit?

Plíseň kdekoli v bytě je nepříjemný a zdraví ohrožující problém. Ale koupelny jsou mnohem více náchylnější ke vzniku plísní. Nejlepší obranou je prevence, avšak v některých případech se i tak může na některých místech vyskytnout.

Plíseň v koupelně - jak se jí zbavit?

 

Ne, že by vám plíseň jinde nevadila, ale v koupelně, kde provádíte očistu, plíseň určitě trpět nechcete. Bohužel, jak už to tak bývá, je koupelna místem, kde se plísním daří nejlépe. Plísně nejsou jen nevzhledné, ale škodí i našemu zdraví, máme tím na mysli z dlouhodobějšího hlediska samozřejmě. Mohou zhoršit dýchání, přitížit alergikům a při dlouhodobém výskytu vás mohou i otrávit.

 

Prevence je základ

 

  • Měli byste pravidelně a důkladně větrat nejen koupelnu, ale všechny prostory v bytě.
  • Pokud se u vás v bytě objevují plísně často, zkuste sušit prádlo venku, pokud máte tu možnost.
  • Pravidelně koupelnu uklízejte a udržujte ji čistou.
  • Jestli v koupelně nemáte okno, zajistěte alespoň nějaké odvětrávání.
  • Protiplísňový nátěr může také hodně pomoci.

 

Máme pro vás 1 tip, díky kterému se plísně zbavíte jedna dvě. A navíc k tomu nebudete potřebovat žádnou chemii, však uvidíte sami.

 

Pokud vám vadí výpary chemikálií, můžete si oddechnout. S plísní v koupelně účinně zatočíte s levným a efektivním čistícím prostředkem. Pokud si s plísněmi neporadí ani SAVO, tak můžete smíchat ocet a prací prášek v poměru 1:1.

 

Důkladně je promíchejte a můžete nanášet na postižená místa všude tam, kde se objevila plíseň. Nepoškodíte tím ani vanu, sprchový kout a ani dlaždičky. Nechte směs působit minimálně 10 minut, ale klidně ji nechte i přes noc. Poté stačí jednoduše setřít kartáčem či houbou.

 

Další čistící přípravky, které si můžete připravit i doma

 

  1. Bílý ocet - Do stříkací láhve nalijte bílý ocet a pro lepší aroma můžete přidat i trochu vonného oleje. Aplikujte na postižená místa a nechte působit.
  2. Citronová šťáva - Působí poněkud pomaleji než ocet, takže ji dopřejte více času. Kromě toho, že by vám mohla pomoci zbavit se plísní, dokáže vybělit i zašlé spáry v kachličkách.
  3. Olej s čajovníku - V lahvičce se sprejem můžete do destilované vody dát tea tree oil (2 lžíce).

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies