Pixiebob kočka

Pixiebob kočky jsou velmi přátelské, vůči lidem nesmírně vstřícné a dokáží se pružně přizpůsobit životním podmínkám. Kočky tohoto plemene jsou velmi inteligentní, přítulné, temperamentní a hravé.
Pixiebob

Historie plemene

Původ pixieboxa se odvozuje od divokého červeného rysa a domácí kočky se zemědělských oblastí, ale rozbor DNA tuto možnost nepotvrdil. Dvě kočky podobného vzhledu byly získány v roce 1985 Carol Ann Brewerovou ze státu Washington, která je využila k produkci plemene pinie. Pixiebox kočičí plemeno poprvé uznala organizace TICA (o 10 let později). Toto plemeno je známé převážně v Severní Americe.

Charakter a temperament pixiebob kočky

Pixiebob kočky jsou velmi přátelské,vůči lidem nesmírně vstřícné a velmi pružně se přizpůsobují životním podmínkám. Pixiebob kočky vycházejí dobře s dětmi i se psy. Při styku s cizími lidmi nejsou nijak plaché. Kočky tohoto plemene jsou velmi inteligentní, přítulné, temperamentní a hravé.

Srst a péče o ni

Srst je krátká, drátovitá, s minimální podsadou. Srst pixiebob kočky může být jakákoliv, nejčastěji žíhaná (tečkovaná, rozety). U pixiebob kočky jsou přípustné všechna zbarvení. Pixiebob kočku postačí jednou týdně vykartáčovat. Vzhledem k mimořádné stavbě těla by měl být podíl bílkovin v její stravě vyšší.

Více k péči o srst čtyřnohých mazlíčků v článku >>

Velikost a hmotnost pixiebox kočky

Váha pixiebox kočky se pohybuje v rozmezí 4 až 8 kilogramů.

Pixiebob kočka - zajímavosti

Chovatelé doporučují si pixiebob kočku pořídit pouze tehdy, pokud se nehodláte stěhovat. Tato kočka nerada mění svůj domov a špatně si zvyká na nové domácí prostředí.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies