Pikantní pomazánky na silvestrovské jednohubky

Inspirujte se našimi recepty na pikantní pomazánky vhodné nejenom na silvestrovské jednohubky. Recept na bulharskou, čertovu, česnekovou, křenovou, pikantní, silvestrovskou a maďarskou pomazánku naleznete v dnešním článku.

Chilli papričky

Bulharská pomazánka

300 g dietního salámu, malý rajský protlak, malá tatarská omáčka, kyselá okurka, cibule

Salám umeleme na masovém strojku nebo nastrouháme na struhadle. Přidáme jemně nastrouhanou okurku, rajský protlak, tatarku a jemně nakrájenou cibuli. Vše důkladně promícháme a necháme uležet.

Čertova pomazánka

Velký uzenáč nebo uzená makrela, 50 g majolky, 2 natvrdo vařená vejce, sladkokyselá okurka, paprika sterilovaná v oleji, kousek cibule, hořčice, citrónová šťáva, sůl

Rybu vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme. Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, ochutíme hořčicí, citrónovou šťávou a solí. Vše důkladně promícháme a necháme uležet.

Česneková pikantní pomazánka

1 tvaroh, 1-2 trojúhelníčky taveného sýra, tatarka, sůl, 1 palička česneku, ďábelské koření

Česnek utřeme a smícháme dohromady s ostatními ingrediencemi. Podle hustoty přidáváme tatarku. Osolíme a dochutíme ďábelským kořením. Vše důkladně promícháme a necháme uležet.

Křenová pomazánka

1/2 skleničky krenexu, 100 g tvrdého salámu (nejlépe turistický), 1 měkký tvaroh, 3-4 lžíce majolky, sůl, pepř

Salám nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme tvaroh, krenex a majolku. Osolíme a opepříme podle chuti. Vše důkladně promícháme a necháme uležet.

Maďarská pomazánka

12 trojúhelníčků taveného sýra, 400 g měkkého salámu, 4 sterilované okurky, 1 cibule, 2 feferonky, 2 lžíce octa, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce lehké majonézy, pepř, sůl

Kečup, ocet, pepř a sůl přivedeme do varu a necháme vychladnout. Salám, sýr, feferonky, cibuli a okurky umeleme na masovém strojku. Vmícháme kečupovou směs a majonézu. Vše důkladně promícháme a necháme uležet.

Pikantní pomazánka

1 sklenice zeleninové směsi Hradišťanka nebo Moravanka, 1 cibule, 1 celé pomazánkové máslo, 200 g měkkého salámu, 1 majolka, pepř, sůl

Na masovém mlýnku umeleme zeleninovu směs, salám a cibuli. Spojíme s pomazánkovým máslem a majolkou. Osolíme a opepříme podle chuti. Vše důkladně promícháme a necháme uležet.

Silvestrovská pomazánka

100 g tvrdého sýra, sardelová pasta, chilli, 100 g sardinek v tomatě, 2 vejce, 1 cibule, 2 lžíce majonézy, sůl, pepř

Sýr nahrubo nastrouháme, smícháme s rozmačkanými sardinkami (bez oleje), nasekanými vejci, cibulí, sardelovou pastou a majonézou. Podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme citrónovou šťávou. Vše důkladně promícháme a necháme uležet.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.5 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies