Pěstování rostlin – moderní pěstební nádoby

Jak již název našeho dnešního článku napovídá, není pěstební nádoba, jako pěstební nádoba. Rostliny a dřeviny lze pěstovat ve velké škále pěstebních nádob. Jaká je však ta nejlepší? Rady pro nákup té nejlepší nádoby se dozvíte právě zde.
Kamenná minizahrádka

Pěstební nádoby – co lze vše v dnešní době koupit?

V dnešní době lze pro pěstování rostlin a dřevin všeho druhu koupit velké množství pěstebních nádob: květináče (květníky), okrasné nádoby pro rostliny pěstované v hydroponii, truhlíky, kameninové nádoby různých tvarů či různé dřevěné vědra a vědýrka. Záleží pouze na zákazníkovi, co se mu líbí a co si koupí. Módním trendem jsou také květináče s obrázky.

Nákup pěstebních nádob - jaký materiál zvolit?

Jak jste se již dozvěděli v předchozím odstavci, druhů pěstebních nádob je na trhu opravdu veliké množství. Co se týče použitých materiálů, dá se říci, že mezi stěžejní použité materiály pro výrobu pěstebních nádob patří dřevo, pálená hlína, plast a kámen. Každý materiál má své výhody, ale také nevýhody.

Pěstování rostlin v nádobách – užitečné rady

Níže vám přinášíme pár tipů, jak efektivně pěstovat rostliny v pěstebních nádobách.

Krásné a bohaté balkónové rostliny - jak na to?

Pokud chcete mít v létě krásné balkónové rostliny a pěstujete je v plastových truhlících, nezapomeňte na dnu každého truhlíku udělat s pomocí vrtačky několik otvorů navíc, pro lepší odtok vody. Také je vhodné na dno každého truhlíku dát trochu keramzitu a nebo pár střepů z rozbitého hlíněného květináče. Vyzkoušejte naši radu a uvidíte, jak vám vaše balkónové rostliny krásně a bohatě porostou.

Moderní kameninové nádoby

Módním trendem v oblasti pěstování rostlin je pěstování v kameninových nádobách. Kámen je přírodní materiál, ve kterém se rostlinám velmi daří. Na trhu si můžete vybrat z různých tvarů těchto kameninových nádob, od klasických květináčů a korýtek až po veselé žabáky, krtky a nebo například šneky. Nechce upustit brzdu vaší fantazie a vyberte si ten nejlepší.

Veselé obrázkové květináče

Proč se pěstování rostlin nezpestřit? Řešením mohou být veselé barevné květináče. Na trhu jich je velká škála, tak proč si nevybrat? Veselé barevné květináče s obrázky rozzáří nejen vaše rostliny, ale také celý okenní parapet.

Hlíněné květináče – klasika vyzkoušená léty

Zajisté už jste od někoho slyšeli, že rostlinám se nejlépe daří a také nejlépe rostou v hlíněných květináčích. Ano je to tak. Rostlinám se v nich daří zejména proto, že je to přírodní prospustný materiál, který udržuje ideální vlhkost.

Rady zahradníka - další zajímavé články

Rady pro krásnou zahradu

Rostliny, které vám zkrášlí váš balkón

Práce na zahradě - osevní postupy a sledy

Fortunella hindsii (kumquat), charakteristika a základní rady pro pěstování

Duben v zahradě

Cibuloviny a hlíznaté rostliny

Postavte si zahradní můstek - zahrada je přeci hrou

Kdy zvolit lamelový plot?

Optické klamy skryjí nedostatky zahrady

Originální nápady pro vaši zahradu

Rady k výběru venkovního osvětlení

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies