Pěstování rajčat na balkoně

Toužíte po vlastní úrodě, ale nemáte zahrádku? Nevadí! Postačí vám balkon. Pěstování rajčat není nic těžkého a s našimi radami to hravě zvládnete. Důležité je kvalitní hnojivo, dostatek vzduchu a závlahy.
Rajčata na dlani

Rajčata – kdy je začít pěstovat

Rajčata začněte pěstovat nejdříve v květnu. Plodit budou teprve tehdy, kdy noční teploty neklesnou pod 16 °C. Produkovat však budou ještě na podzim.

Rajčata a výsadba

Do samozavlažovacího květináče udělejte větší počet otvorů pro lepší provzdušnění půdy. Na dno položte vrstvu drcených tašek či cihel. Pak můžete rajčata začít sadit. Kořeny musí dosahovat až na dno. Zasypte je kvalitní zahradnickým substrátem až po dolní část lodyhy s odstraněnými listy. Při vysazování umísťujte rostliny šikmo a více od sebe, budou se během růstu méně vzájemně zastiňovat. Květináč překryjte průhledným polyetylénem. Ten by však neměl rostlince bránit v růstu. Rajčata umístěte na slunné místo, nejlépe v jižním směru.

Hnojení a péče o rajčata

Hnojte rajčata kvalitním hnojivem a přihnojujte je ještě přírodními hnojivy do vody ve spodní nádobě.Chcete-li bio rajčata, hnojte je výluhem z kopřiv. Nevylamujte postranní výhonky rajčete, právě ty mohou plodit nejvíce.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies