Pes v rodině

Pes je právoplatným členem rodiny stejně jako dítě. Pokud se rozhodnete si zvířecího mazlíčka pořídit, budete mu muset přizpůsobit i domácnost. Zejména je třeba odstranit vše, co by mohlo zvědavému štěněti ublížit.

Karla, pes, čivava

Odstraňte nástrahy

Domácnost je plná nástrah. Vlašský ořech, upadlý na zem, může být příčinou udušení štěněte. Kabely od elektrospotřebičů mohou způsobit vážný úraz. Újmu může ale pes způsobit i vám, konkrétně vašemu bytovému zařízení.

 

Pokud si přinesete domů štěně, počítejte s tím, že v rámci poznávání okolí bude chtít vše rozkousat. Je tedy nasnadě přikrýt sedací soupravu nějakým přehozem (jehož újma vás nebude bolet tolik jako zničení samotné sedačky), schovat přívodní kabely pod koberec, odklidit kusové koberce.

Určete pejskovi místo

Od malička by měl mít pes určené místo, kde bude spát. Udělejte mu jeho vlastní koutek v místě, kde bude mít o všem přehled a kde nebude druhým překážet. Na pelíšek by ale nemělo příliš svítit slunce, nevhodný je i průvan. Štěněti pořiďte plastový box – látkové a proutěné by totiž mohly rozkousat. K pelíšku mu postavte dvě misky – jednu na vodu a druhou na krmení. Obě nejlépe protiskluzové.

Jakou vybrat podlahu?

Podlahové krytiny kvůli domácímu mazlíčkovi měnit nemusíte – je ale dobré vědět, v čem mohou být pro psa problémem. Tak například plovoucí podlahy kloužou a pes si na nich může snadno ublížit. Z dřevěné podlahy zase může mít třísky a oděrky.

 

Na dlažbě psům hrozí prochladnutí. Nejvhodnější je přírodní linoleo, koberec nebo PVC podlahy – ty ale budou díky psím drápkům brzy zničené. U koberce v případě loužičky či psích bobků budete proklínat jeho čištění.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies