Pes a onemocnění kůže

U psů se vyskytuje celá řada kožních onemocnění. K jejich určení je třeba posouzení od veterinárního lékaře, který určí další způsob léčby. Jaké jsou příznaky onemocnění kůže a jak se projevují?
Pes-čumák

Pes a onemocnění kůže – příznaky

Při onemocnění kůže se objevuje řídnutí nebo vypadávání srsti, pes se často škrábe. Na kůži se mohou vyskytovat mokré, suché nebo strupovité vyrážky.

Pes a onemocnění kůže – svrab

Svrab je způsoben mikroskopickými roztoči, projevuje se strupovitou vyrážkou a vypadáváním srsti.

Pes a onemocnění kůže – blechy, klíšťata

Změny na kůži i na srsti vyvolávají také blechy, vši, všenky a klíšťata. Přítomnost blech může vyvolat u jedinců alergických na sliny blech rozsáhlé podráždění kůže.

Pes a onemocnění kůže – strava

Také nesprávná strava, dietní chyby a nedostatek některých vitaminů se mohou projevit na kvalitě srsti. Srst má na pohled špatný, nezdravý vzhled. Dodávejte vašemu psovi vždy vyváženou stravu.

Pes a onemocnění kůže – alergie

Vyrážky a zarudlé skvrny, které se náhle objevují v létě a na podzim, mohou být způsoben alergií na pyl nebo na jiné látky. Na postižené místo nanášejte dostatečné množství minerálního oleje. Alergické projevy někdy vyžadují i veterinární léčbu.

Pes a onemocnění kůže – trichofycie

Trichofycie je kožní infekce, kterou často způsobují běžné plísně. Infekce zaútočí hlavně tehdy, když je imunitní systém oslaben stresem nebo vyčerpáním.Trichofycie je zákeřné onemocnění a vyžaduje buď vyšetření srsti v ultrafialovém světle, nebo kultivaci plísní z napadených chlupů. Léčí se ústním podáváním léků, nebo léky nanášenými na kůži. Je třeba dát pozor, aby se onemocnění nepřeneslo na člověka.

Pes a onemocnění kůže – co dělat

Při zpozorování parazitů na kůži psa, použijte některý ze sprejů, zásypů nebo koupelí proti parazitům. Koupíte je ve speciálních obchodech, drogérii nebo vám je předepíše veterinář. Nechte raději vždy posoudit onemocnění kůže odborníkovi.

Pes a onemocnění kůže – léčení

Při léčení všech parazitárních onemocnění se řiďte návodem uvedeným na lécích. Pamatujte také na to, že blechy a jejich vajíčka jsou nejen v srsti zvířat, ale také v okolí. Přípravkem proti blechám ošetřujte také košíky, pokrývky apod.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.3 Počet: 4 Nejlepší: 5 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies