Pelíšky pro kočky – pro ještě větší pohodlí

Pokud si přejete, aby byl váš kočičí mazlíček skutečně spokojen, pak mu pořiďte pelíšek, kde se bude cítit dostatečně útulně a pohodlně. V dnešním článku vám poradíme, které pelíšky pro kočky jsou nejlepší.
Pelíšky

Kočky jsou individuální

Jak už dobře víte, každá kočka je individuální a každá také potřebuje jinou péči. Nejinak je tomu i s výběrem kočičích pelíšků. Kupujte vždy takový pelíšek, o kterém víte, že vaší kočce bude sympatický. A jak to vlastně poznáte?

Kočka – dopřejte jí to, co žádá

Existuje velká spousta kočičích pelíšků a také se není čemu divit. Každá kočička totiž vyžaduje individuální péči a stejné je to s jejím pelíškem. Jaký pelíšek vaše kočka potřebuje, zjistíte s trochou pozornosti docela snadno.

 

Některé kočky milují sezení nebo ležení na parapetu a jsou schopny zde strávit i většinu dne. Jestliže i vaše kočka miluje parapety, pořiďte jí pelíšek, který bude vyvýšený. Nízký pelech pravděpodobně odmítne. Některé kočky stráví hodiny na místech, která jsou vyhřátá a útulná. Pro takovou kočičku pořiďte speciální pelíšek, který lze upevnit na topení. Tyto druhy pelechů jsou velmi pohodlné a máte vyhráno také, co se týče finanční stránky. Tyto pelíšky patří mezi nejlevnější, a přitom jsou nejpraktičtější a zabírají málo místa.

 

Výjimkou mezi kočkami však nejsou ani ty bojácnější, které své volné chvíle rády tráví v temných koutcích komory, či pod křeslem a podobně. Takové kočičce dopřejte nízký pelíšek, kde se může schovat a bude si připadat v bezpečí. Podobných pelíšků je velmi široký sortiment a s výběrem nebudete mít vůbec žádný problém.

 

Kočky, které milují svobodu a pohyb se zamilují také do vysokého pelíšku, u kterého je jako součást škrabadlo – mohou po něm skotačit, jak se jim zachce. Tyto pelíšky jsou přímo rájem například pro plemena koček jako je kočka bengálská, sokoke a kočky s podobnými „lvími“ povahami.

Ceny pelíšků pro kočky

Ceny se pohybují v různém rozmezí. Malé pelíšky stojí od 300 korun, střední cca do 1500 korun a velké pelechy složené z několika částí a škrabadel vás mohou vyjít i na pár tisíc korun.

Další zajímavé články z rubriky plemena koček

Kočky - výběr kočky podle plemene

Plemena koček - křížení koček

5 mýtů o kočkách aneb co o nich ještě nevíte?

Plemena koček - kočka savanová

Kočičí zlozvyky - pryč s nimi

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 1.7 Počet: 3 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies