Péče o bílou psí srst

Psí plemena s bílou srstí vyžaduji pravidelnou a odbornou péči. Jak o bílou srst našeho mazlíčka pečovat? Jak pejsky často koupat? Jaké šampóny jsou vhodné pro pejsky s bílou srstí?
Maltezáček

Péče o bílou psí srst - koupání

Tento druh srsti vyžaduje o mnoho více péče, než krátká a jinak zbarvená srst. Pokud péči zanedbáváte, srst se brzy znečistí, zplstnatí a poté už se jen těžce udržuje. Bílá srst u psů vyžaduje častější koupání, nejlépe jednou za dva až tři měsíce.

Jak postupovat při koupání psa:

Psa položte do vany a nejprve opláchněte vlažnou vodou. Poté psa dobře vhodným šampónem „našampónujte“. Jestliže je srst psa příliš mastná nebo silně naolejovaná, ještě jednou proces zopakujte. Srst dobře vypláchněte a nakonec naneste kondicionér a nechte ho působit pár minut. Poté srst opět dobře vypláchněte a vysušte ručníkem a dosušte fénem.

Vhodné šampóny pro psy s bílou srstí

Pro pejsky s bílou srstí lze koupit speciální šampóny. Nikdy nepoužívejte na srst normální šampón, který používáte na mytí svých vlasů - lidská pokožka má jiné Ph, než pokožka psí…Ve specializovaných obchodech Vám s výběrem vhodného šampónu rádi a správně poradí.

Péče o psí srst – úprava srsti, česání

K úpravě psů s bílou, nejčastěji delší srstí, jakou má například maltézský psík nebo bišonek, používáme kovové hřebeny nebo kartáče s dlouhými zuby. Pejsky s bílou dlouhou srstí je nutné denně kartáčovat.

Psí svět ...

I u pejska se může objevit tolik známá chřipka

Zimní péče o psí tlapky

Psí konzervy, granule nebo kosti?

Vývoj štěněte

Parvoviróza u štěněte

Výcvik štěněte

Očkování a vzteklina

Onemocnění uší u psů

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies