Paspartování - nový trend?!

Paspartování je jednoduchý způsob rámování obrazů a obrázků, který nechá vyniknout jejich přirozené kráse. Pasparta, je ve zkratce řečeno, vyříznutý kartón, do jehož výřezu je vložen obraz. Vše, co potřebujete vědět o paspartování, se dozvíte právě zde.

Paspartování

Paspartování – nový trend?!

Mnozí z nás se s paspartováním již setkali, mnozí možná ani netuší, co to paspartování vůbec je. Přitom by se dalo říct, že je to tradiční výtvarná technika známá již po staletí. Pro ty méně znalejší přinášíme stručný přehled.

Pasparta nechá vyniknout přirozenou krásu obrazu

Paspartování je jednoduchý způsob rámování obrazů a obrázků, který nechá vyniknout jejich přirozenou krásu. Pasparta je ve zkratce řečeno vyříznutý kartón, do jehož výřezu je vložen obraz.

Výhody paspartování obrazů

Paspartování má především význam optický, protože vytváří nenápadný (a nebo také výrazný) okraj. Paspartováním docílíte také určité ochrany obrazu, protože pasparta vyříznutá ze silnějšího materiál brání sklu, aby leželo přímo na obrazu (mezi obrazem a sklem pasparta vytváří jakýsi vzduchový prostor, který chrání papír i barvy).

Paspartování a jeho základní rozdělení

Touto metodou vznikají 2 druhy paspart – látková a nebo papírová.

Látková pasparta

Na papírový kartón o tloušťce přibližně 2 milimetry se lepí takzvané knihařské plátno (tedy látka) v různých (vámi zvolených) barvách.

Papírová pasparta

Papírová pasparta je kartón o tloušťce 1,5 až 3milimetry. Jeho pohledová strana může být polepena barevnou vrstvou papíru (barevná vrstva může být například hladká a nebo vzorovaná).

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 2.0 Počet: 2 Nejlepší: 3 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies