Pár tipů, jak pro děti lépe zabezpečit domácnost

Děti prostě nemyslí na následky svého nevinného hraní a objevování světa. Nemají ještě plně vyvinuté rozumové schopnosti, tudíž jsou schopné v zápalu hry ohrozit nejen sebe, ale vše, co se jim dostane pod ruku.

rady pro zajištění vyšší bezpečnosti vašeho dítěte

 

Obývací pokoj, kuchyně, koupelna

 

Židle vždy zasouvejte ke stolu, aby po nich dítě nemohlo vyšplhat. Ubrusy jsou sice krásné, ale raději volte menší velikosti, aby se nacházely dál od okraje stolu. Nebo tam raději žádné nedávejte. Všechny věci, které pokládáte na stůl či jinou plochu, pokládejte dál od okraje, aby na ně dítě nedosáhlo. Veškeré chemikálie v koupelně dejte mimo dosah dítěte a do vany či sprchového koutu dejte protiskluzovou podložku.

 

Záchodový poklop vždy zavírejte a pokud chcete, můžete na něj nainstalovat i pojistku proti otevření. Nikdy neopouštějte dítě, když napouštíte vanu. Ani když si potřebujete odběhnout na pár vteřin. V kuchyni ukliďte všechny ostré věci - hlavně nože. Elektrické spotřebiče vždy odpojujte ze zásuvky a když vaříte, rukojeti vždy obracejte směrem od okraje kuchyňské linky. Uschovejte plastové tašky a sáčky, které jsou v dětských rukách velmi nebezpečné.

 

Dveře, okna a ostatní

 

Pokud máte prosklené dveře, zavírejte je (případně i zamykejte), jinak s nimi bude dítě třískat. Všude tam, kde máte průhledný materiál (dveře, okna) byste měli nalepit nějaké samolepky, aby dítě neproletělo sklem. Musíte je ale umístit do výše jeho očí, jinak je neuvidí. Nenechávejte okna či dveře na balkón otevřené, jinak to může skončit katastrofou. Schodiště byste určitě měli zabezpečit nějakou ohrádkou, aby nehrozilo, že se dítě skutálí ze schodů. Ohrádka je šikovná věcička. Klidně ji namontujte i do rámu dveří. Tak si můžete klidně vyřídit věci s pošťačkou nebo můžete vařit bez obav, že se dítě najednou objeví přímo za vámi.

 

Hodně nebezpečnou věcí pro děti je elektrická zásuvka. Raději do nich umístěte tzv. záslepky, které prostě zabrání, aby strčilo prsty či jiné předměty do zásuvky. Je to takový zámek, který ucpe díry v zásuvce. Dále byste měli zajistit všechny volné elektrické šňůry. Dítě může za šňůry tahat, může spotřebič i zapnout, takže spotřebiče raději po použití odpojte a někam schovejte. Jestli si budete pořizovat stojací lampy, měli byste si je pořádně zajistit, ať se nepřevrhnou.

 

Určitě se vám oplatí investovat do ochrany rohů stolů, poliček a skříní. Sklo byste nikdy neměli nechávat v blízkosti dítěte. Taktéž z jeho dosahu odstraňte jedovaté domácí květiny a ostatní přemístěte tak, aby na ně dítko nedosáhlo. Některé děti rády vytahují všechny věci ze skříní, proto raději zabezpečte dvířka skříněk či šuplíky tak, aby je dítě neotevřelo a nedostalo se k věcem, se kterými si bohužel hrát nesmí. Zajistěte i garáž, ve které se skrývají barvy, postřiky a další nebezpečné látky. Umístěte je někam, aby se k nim dítě nedostalo.

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 5 Nejhorší: 1

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies