Papillon, motýlek (malý kontinentální španěl)

Papillon je velmi inteligentní, sportovně i společensky založené plemeno. Papillon byl poprvé objeven přibližně kolem 16. století našeho letopočtu. Udává se, že papillon, neboli též zvaný motýlek, je potomkem starých španělských trpasličích španělů.
Papillon

Papillon a jeho původ

Papillon byl poprvé objeven přibližně kolem 16. století našeho letopočtu. Udává se, že papillon, neboli též zvaný motýlek, je potomkem starých španělských trpasličích španělů. Spolu s typem malého španěla s převislýma ušima – phalénem (můrou) patří k malým kontinentálním španělům.

Charakteristika a povahové rysy psa

Papillon je velmi inteligentní, sportovně i společensky založené plemeno. Papillon je velmi temperamentní, rychlý, svérázný, veselý, přátelský, ostražitý, bystrý, hledající zábavu, vytrvalý, učenlivý, ale také tvrdohlavý a samostatný psík. V rodině je papillon velmi přítulný a miluje děti.

Vzhledem podobné plemeno - čivava - přečtěte si článek a porovnejte

Papillon a jeho výška, váha, srst

Průměrná výška papillona se pohybuje v rozmezí 20 až 28 centimetrů. Váha je úměrná výšce, standart FCI váhu neudává. Váha se pohybuje v rozmezí 2,5 až 4,5 kilogramů. Srst je dlouhá, hladká, hedvábná, místy zvlněná. Zbarvení srsti je bílé s černými skvrnami nebo skvrnami jakýchkoli jiným barev kromě játrové.

Péče o srst papillona

Pouze v období línání je nutné denní kartáčování k odstranění uvolněné srsti. Psa koupejte jen v případě nutnosti. Uši psa je nutné udržovat v čistotě, drápky krátké.

Výchova papillona

Výchova papillona probíhá většinou bez problémů, měla by začít již od raného věku štěněte. Papillon se dožívá průměrného věku 14 let, ale i déle.

Pohyb psa

Snažte se zajistit papillonovi hodně pohybu.

Papillon – zajímavost o plemenu

  • Velké uši s bohatými třásněmi vypadají jako motýlí křídla a daly jméno oběma varietám – motýlu i můře.
  • Papillona vlastnila i královna Marie Antoinetta.
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies