Palačinky trochu jinak

Palačinky s marmeládou, džemem nebo ovocem známe všichni. Co takhle vyzkoušet jiné, méně tradiční náplně či postupy přípravy?

Palačinky

Těsto na palačinky

Ve 200 ml mléka rozšleháme jedno vejce, přidejte cca 150 gramů hladké mouky a špetku soli. Na pánvi rozehřejte máslo, těsto rozlijte po celé její ploše a pečte, dokud nezezlátne. Potom palačinku otočte a dosmažte i z druhé strany.

Někteří lidé dělají palačinky na oleji nebo úplně bez tuku, požitek je pak ale poloviční. Není také dobré přidávat do těsta cukr - palačinka se pak rychleji připalujte. A pamatujte: čím řidší těsto uděláte, tím tenčí palačinky budou.

Palačinky na nasladko

Skořicové palačinky s banány

Do těsta na palačinky přidejte dvě lžíce skořice. 3 banány oloupejte a nakrájejte na plátky. Na pánvi nechejte rozpustit máslo, přidejte několik plátků banánů, zalijte těstem a opékejte. Palačinku obracejte velmi opatrně, aby se vám neroztrhla. Hotovu pochoutku pokapejte medem nebo čokoládou.

Jablečné palačinky s ořechy

Připravte si základní těsto a přidejte do něj jednu lžíci nahrubo nakrájených vlašských nebo lískových ořechů. Z jablka odstraňte střed a slupku, nakrájejte jej na tenké plátky. Jeden plátek pak položte na pánev s rozpáleným máslem a jakmile začne jablko sklovatět, zalijte ho těstem. Opatrně obraťte a dosmažte. Hotovou palačinku dochuťte skořicí a moučkovým cukrem.

Palačinky na slano

Rajčatové palačinky s avokádem

Do těsta na palačinky přidejte dvě lžíce rajčatového protlaku, stroužek česneku a špetku chilli koření. Smažte na rozpáleném olivovém oleji. Hotové palačinky doplňte osmaženými cherry rajčátky, avokádem a zakysanou smetanou.

Špenátová palačinka se sýrem

200 g omytého listového špenátu podusíme v horké slané vodě a scedíme. Nakrájíme jej nadrobno. Poté si připravíme palačinkové těsto, vmícháme do něj lžičku oregána. Palačinky usmažíme, posypeme španátem a rozdrobeným sýrem feta.

Palačinky plněné masem

Cibuli nakrájíme nadrobno, kuřecí nebo krůtí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Připravíme se palačinky, plníme je masem a strouhaným sýrem.

Smažené palačinky

Připravíme si palačinky. Každou z jedné strany potřeme lehce hořčicí, položíme na ni několik plátků šunky a eidamu a srolujeme. Zabalené palačinky zpevníme párátkem, obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies