Ovocné inspirace - recepty na neobvyklé ovocné přílohy

Zeleninové přílohy jsou k masitým pokrmům klasikou. Což takhle trochu oživit klasiku něčím novým? Vynikající recepty na neobvyklé ovocné přílohy k masu naleznete v našem dnešním článku.

Ovoce, croisant

Recept na banány k vepřovému masu ( pro 4 osoby)

4 zralé banány, 2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy, 1 malá lžička citrónové šťávy

Postup přípravy

Do ohnivzdorné misky vložíme oloupané celé banány a přelijeme je směsí pomerančové a citrónové šťávy. Misku vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Tuto zvláštní přílohu si vychutnáme spolu s vepřovou pečení nebo k různě připraveným vepřovým kotletkám.

Recept na špenát s hruškami ke skopovému nebo králičímu masu (pro 4 osoby)

1 kostka zmrazeného špenátu, 200 g hrušek, 50 g másla, 100 ml šlehačky, sůl, mletý pepř

Jak na to?

Špenát dáme do hrnce se silnějším dnem a přidáme lžíci studené vody. Na mírném ohni jej necháme, za občasného míchání rozmrazit. Po rozmrazení zvětšíme plamen a za stálého míchání necháme odpařit přebytečnou vodu.

 

Na pánvi rozpustíme máslo a přisypeme oloupané, na kostičky nakrájené hrušky a dusíme asi 10 minut. Přilejeme šlehačku a vaříme dalších 5 minut. Směs přidáme do špenátu, necháme dobře prohřát a dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Podáváme jako vynikající přílohu k masu z králíka, skopovému masu nebo ke kačeně.

Banány jako příloha ke steakům (pro 4 osoby)

4 banány, 1 lžíce medu, 1 malá lžička citrónové šťávy

Postup přípravy

Do zapékací misky rozložíme půlky oloupaných, zralých banánů a potřeme je směsí citrónové šťávy a medu. Rozehřejeme si troubu a asi na 10 minut misku do ní vložíme a její obsah zapečeme. Podáváme jako přílohu ke steakům nebo můžeme podávat jako samostatný dezert.

Recept na speciální třešňovou přílohu k masům

1 kg vypeckovaných třešní, 30 g mletého zázvoru, 30 g hořčičného semínka, 2 lžíce chilli koření, 800 g práškového cukru, 2 dl octa, sůl a 6 stroužků česneku

Jak na to

Všechny suroviny vložíme do hrnce a za stálého míchání pomalu vaříme. Až třešně změknou a přebytečná voda se vypaří, horké plníme do čistých suchých skleniček a dobře zavíčkujeme. Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladit. Je to výborná příloha k pečeným a grilovaným masům.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies