Oříškové laskonky

Vánoce jsou za pár měsíců tady a vy určitě uvažujete o tom, jaké vánoční cukroví bude letos zdobit váš stůl. Vyzkoušejte výborné oříškové laskonky s kávovým krémem. Zde naleznete recept.
Vánoční cukroví

Co budeme potřebovat k přípravě oříškových laskonek

Kávový krém k naplnění

  • 200 mililitrů mléka
  • 100 mililitrů silné černé kávy
  • 40 gramů pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
  • 150 gramů moučkového cukru
  • 250 gramů másla
  • ¼ balíčku vanilkového cukru

Oříškové laskonky – postup  při přípravě

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce zamícháme cukr smíchaný s oříšky, poté přidáme mouku a nakonec opatrně přiléváme rozpuštěné polovychladlé máslo. Lehce promícháme a na tukem vymazaný plech lžičkou tvoříme malé hromádky. Oříškové laskonky pečeme pomalu v mírně vyhřáté troubě při 150°C, dokud se kromádky nerozpečou do placiček. Po upečení laskonky ihned špachtlí sundáváme z plechu a vychladlé plníme krémem. Toto cukroví potřebuje proležet minimálně 10 dní.

Kávový krém - postup přípravy

Mléko (o účincích mléka zde) ohřejeme téměř k varu, poté vlijeme kávu rozmíchanou pudinkovým práškem a za stálého míchání uvedeme do varu a vaříme 2 minuty. Poté tuto směs sejmeme z plotýnky a za velmi častého zamíchání vychladíme, vložíme do šlehače, přidáme prosátý moučkový cukr a mixujeme. Při šlehání přidáváme postupně kousky změklého másla. Nakonec přidáme vanilkový cukr. Vše vyšleháme mixérem do hladkého krému, kterým následně plníme oříškové laskonky.

I pro ty z vás, kteří si sladkosti nemohou dovolit, máme řešení - domácí DIA cukroví

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies