Okrasné trávy do vaší zahrady

Okrasné trávy jsou velmi moderní soliterou, která může zdobit i vaší zahrádku. Pojďte se společně s námi podívat na to, jaké jsou nejoblíbenější druhy okrasných tráv a také, jak se pěstují.
Zahrada, tráva, dětské nožky

Carex grayi – ostřice

Ostřice pochází z jihozápadní oblasti Severní Ameriky. Má širší, zelené listy, v dubnu až květnu kvete krásnými bílými květy, v září se na rostlině objevují dekorativní, ostnité plody, které se dají použít například do suchých vazeb. Rostlina dosahuje výšky okolo 50 až 60 centimetrů. Rostlině vyhovuje slunné i polostinné stanoviště.

Miscanthus sinensis - ozdobnice čínská

Ozdobnice je také nazývána Strictus. Je to krasná tráva, která má jasně zelené, tuhé, jemně proužkované listy. Rostlina dosahuje výšky okolo 50 až 60 centimetrů. Rostlině vyhovuje slunné i polostinné stanoviště.

Festuca ovina - kostřava ovčí

Kostřava je domácí druh, rozšířený v dubových a borových lesích v Evropě a Malé Asii. Rostlina tvoří trsy jemných šedozelených listů 20 až 25 centimetrů dlouhých, kvete podobně jako jiné kostřavy od května do srpna na 40 centimetrů vysokých stéblech. Rostlině vyhovuje slunné i polostinné stanoviště.

Pennisetum alopecuroides - dochan psárkovitý

Dochan psárkovitý je krásná trsnatá tráva vysoká 30 až 90 centimetrů, která má drsné obloukovitě převisající listy. Kvete v srpnu, na rostlině se objevují květenství hustých, dlouze osinatých lichoklasů v barvě zelenobílé až purpurové, které přetrvávají až do zimy. Dochan psárkovitý je náročný na živnou, propustnou a přiměřeně vlhkou půdu.

Moderní zahrada - rady pro krásnou zahradu

Moderní zahrada – krásná po celý rok

Moderní zahrada – módní trendy zahrad

Postavte si zahradní můstek - zahrada je přeci hrou

Dřevostavby – rychlé a levné bydlení

Kdy zvolit lamelový plot?

Optické klamy skryjí nedostatky zahrady

Originální nápady pro vaši zahradu

Rady k výběru venkovního osvětlení

Dětský koutek ve vaší zahradě

 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies