Okrasné traviny ve vaší zahradě

Nechte se inspirovat krásou ozdobných travin, které mohou zkrášlit vaši moderní zahradu. Více se dozvíte právě v dnešním článku.

Traviny

Miscanthus sinensis - ozdobnice čínská

Ozdobnice je také nazývána Strictus. Je to krasná tráva, která má jasně zelené, tuhé, jemně proužkované listy. Rostlina dosahuje výšky okolo 50 až 60 centimetrů. Rostlině vyhovuje slunné i polostinné stanoviště.

Bambusa pseudosasa nana - zakrslý venkovní bambus

Bambusa pseudosasa nana je vzpřímeně rostoucí zahradní bambus, který vytváří husté porosty. Listy jsou zelené. Vyznačuje se nízkým vzrůstem.

Cortaderia - Pampas dvoudomý

Pampas dvoudomý je trsnatá tráva s úzkými, obloukovitě prohnutými listy. Koncem léta vytváří 50 až 60 centimetrů dlouhé, jemné, růžové nebo bílé laty. Je vhodná i na sušení, vyžaduje zimní ochranu proti vlhku.

Hakonechloa macra

Hakonechloa macra je charakteristická převislými panašovanými zelenožlutými listy. Daří se jí na každém polostinném až stinném místě s vlhkou půdou.

Holcus mollis - Medyněk měkký

Medyněk je zelenobílá, středně vysoká tráva, připomínající zimní námrazu. Je velmi nenáročná na pěstování.

Phragmites australis - Rákos obecný

Rákos je typická vysokostéblová tráva našich močálů. Zahradní jezírko je ideálním místem pro tuto okrasnou trávu. Je ale mírně invazivní, proto je potřeba její růst kontrolovat.

Stipa tenuissima - Kavyl péřovitý

Kavyl je hustě trsnatá, vysoká tráva šedozelené barvy s jemnými chlupatými latami. Může se vysadit jako solitera nebo do skupiny okrasných trav.

Ophiopogon planiscapus – Sedoulek

Vskutku netradiční travinou do vaší moderní zahrady může být právě sedoulek. Listy této okrasné traviny jsou téměř černé, přesněji černopurpurové. Mimo zajímavých listů má i pěkné bílé květy s růžovým nádechem. Ty se objevují začátkem léta. Vyžaduje propustnou půdu, dostatek vláhy a polostín.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies