Okna – jak je zabezpečit?

Chcete si nechat zabezpečit okna před zloději? Zvažujete klasické mříže, které vám vaše okna účinně zabezpečí? Nebo jiné možnosti zabezpečení, které nejsou vidět, ale spolehlivě ochrání váš majetek?

Žaluzie

Zabezpečení oken pomocí mříží

Nejjednoduším a zároveň i nejbezpečnějším zařízením, jak svá okna proti zlodějům zabezpečit, jsou mříže. Mříže mají své velké výhody a rozhodně se přes ně jen tak někdo do vašeho bytu nebo domu nedostane, ale z hlediska estetického nejsou mříže tou nejlepší volbou. Jsou i jiné možnosti, jak okna zabezpečit, aniž byste si připadali jak ve vězení.

Zabezpečení oken - vrstvená skla

Další efektivní cestou pro dosažení ještě větší odolnosti oken proti zlodějům je vrstvené sklo. Vrstvené sklo se skládá ze dvou či více vrstev skla, kdy mezi skly mají vždy polivynilbutyralovou fólii. Nevýhodou tohoto řešení je nutnost výměny původního zasklení, a v případě požadavku na vyšší odolnost, nutnost výměny okenního rámu.

Bezpečnostní fólie do oken

Velkou výhodou instalace bezpečnostní fólie je možnost úpravy libovolného stávajícího zasklení, aniž byste museli nutně provádět stavební nebo konstrukční úpravy okenních rámů a zasklení. Instalace se provádí z vnitřní strany zasklení. Fólie jsou čiré s propustností 80 %
denního světla. Instalace bezpečnostní fólie nemění vzhled původního zasklení, pouze mechanicky zpevňuje prosklení oken.

Světelná čidla si na zloděje posvítí

Světelná čidla, které si můžete nechat nainstalovat jsou také vhodným řešením. Jakmile čidlo zaregistruje pohyb v blízkosti vašeho domu nebo bytu, rozsvítí se ostrý reflektor, který leckterého zloděje odradí.

Další možná zabezpečení oken

Mezi další možná zabezpečení oken patří:

  • uzamykatelné kliky
  • pojistky zabraňující vysazení oken
  • výsuvné tyče
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies