Obojek jako šperk

Nemoderní kožené obojky pro psy a jiné zvířata? Těm už odzvonilo! Dnešním trendem jsou barevné a originální obojky, vyrobené na míru vašeho psího mazlíčka.

Obojky a vodítka

Snad odjakživa je povinností každého majitele dbát na bezpečnost svého mazlíčka a lidí kolem, a proto musí mít váš čtyřnohý kamarád obojek a vodítko. Kromě možného zabránění zaběhnutí vašeho pejska a snížení rizika nadělání nějaké škody je obojek a vodítko již opravdu záležitostí módy.

Naši předci kdysi místo obojků a vodítek používali nejrůznější šňůry z příze, později lana. K přivazování chovaných zvířat či dobytka se používala kůže. Od těch dob se ale hodně změnilo. Od praktičnosti se přešlo ke kreativitě a módním trendům.

obojek s výšivkou

Dnešní obojky pro psy už nejsou zdaleka nudnými hnědými pásky kolem krku mazlíčka. Kromě kůže se začaly používat také textilní látky. Výrova vodítek také pokročila. Vznikají popruhy a také kšandy, které tolik neomezují zvíře v pohybu a to hlavní - neškrtí. U obojků také došlo k úpravám, vzhledem k obrovskému nárůstu popularity bojových plemen se ve velkém začaly vyrábět tzv. škrtící obojky, jejichž cílem je lehkým přiškrcením zvíře zklidnit.

Kreativní majitelé pejsků určitě potěší široký výběr barev obojků a možnost textilního štítku například se jménem pejska či nějakým znakem (oblíbené jsou obojky s otiskem tlapek). Ti pečlivější pak ocení možnost uvedení telefonního číslo, kdyby došlo k zaběhnutí pejska. Před tímto rozhodnutím je však nutno tohoto zvážit riziko nezneužití někým cizím.

Když už si vyberete barvu, materiál i text na obojek pro psa, je velmi důležité zvolit správnou délku. Odhadem to nezvládnete, proto vezměte do rukou metr a změřte obvod krku pejska. Obvod měřte natěsno, nepřidávejte žádnou vůli, ta je přidána automaticky ve výrobě. Jestliže jste se rozhodli pro polostahovací obojek, je potřeba změřit pejskovi také obvod hlavy. Polostahovací obojky totiž nelze rozepnout, nasazují se přes hlavu. Z tohoto důvodu je nutné, abyste hlavu psa měřili v nejširším místě. Jakmile zjistíte všechny potřebné míry, nezbývá než počkat, až k vám objednané zboží doputuje a pak hurá na procházku dělat parádu. 

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies