Nová střecha – jaká bude ta nej?

Stavíte nebo rekonstrujete dům? Určitě byste měli věnovat náležitou pozornost střeše, vždyť je to ta nejdůležitější část domu. V našem dnešním článku vám přinášíme několik tipů, které vám pomohou vybrat tu pravou.

Střecha

Moderní bydlení - jakou vybrat střechu?

Nedá se říct, že by některá střecha byla lepší nebo horší. Vždy záleží na konkrétním člověkovi, co se mu líbí. Obecně však platí, že u novostaveb a moderních domů se v současnosti využívají střechy valbové a polovalbové. Ty se lépe opravují, protože je k nim lepší přístup než například ke střeše ploché.

 

Hlavní výhoda je v tom, že se k ní dostanete i zespod z podkroví. Podkroví samotné je také nesmírnou výhodou. Nezapomeňte však střechu řádně odizolovat a podkroví zateplit. Moderní a oblíbená jsou také střešní okna, která už jsou dnes běžnou věcí.

Dům a byt - plochá střecha má mnohé využití

Na druhou stranu plochá střecha umožňuje širší využití místa přímo na ní. Využijete ji hlavně v městských zástavbách, kde není okolo domu moc místa na zeleň a zahradu.

 

Na střeše se tak nabízí ideální možnost k vybudování terasy, zahrádky či jiných neobvyklých věcí, jako je například přistávací plocha pro vrtulník. I když je pravda, že vrtulníkem na střeše asi běžně nikdo z nás nepřistává. Na vaše přátele jistě udělá dojem příjemné posezení přímo na střeše s krásným výhledem na okolí. Tento typ střechy se však obtížně opravuje.

Počítejte i se sněhem

Ve vyšších oblastech je třeba počítat s větším množstvím napadaného sněhu. Při rozhodování jakou střechu si pořídíte, zvažte rizika. Je lepší mít střechu s větším sklonem, než aby se vám pod nánosy sněhu propadla. Střechy stanové se proto využívají nejčastěji u horských chat. Také na kostelech můžeme nejčastěji spatřit střechu stanovou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies