Nová garážová vrata

Je doba aut, k autu patří garáž a ke garáži rozhodně garážová vrata. V dnešním článku pro vás máme všeobecné informace o garážových vratech. Jaká by měla garážová vrata splňovat kritéria, aby dokonale plnila svou funkci? Vše se dozvíte.

Auto před garáží

Doplňují celkový vzhled

Vždycky myslete na to, že garážová vrata se stanou součástí vašeho domu a to i v případě, že garáž není součástí domu, ale stojí mimo. Dbejte na konstrukci garážových vrat a také na to, aby ladila s okny a vchodovými dveřmi.

Zaměřte se na doporučení

Až se tedy pro nákup garážových vrat budete rozhodovat, zkuste zjistit, zda někdo ze známých už tuto činnost nemá za sebou. Firem zabývajících se montáží, výrobou a prodejem garážových vrat je na trhu dostatek. Je třeba si vybírat z těch nejlepších. Možná od známých zjistíte, kterou firmu si vybrat a kterou raději obejít obloukem. Reference zákazníků jsou velice důležité a pro firmu je to moc dobrá reklama. Až si firmu nebo třeba dvě firmy vyberete, požádejte je o nabídku a o předběžnou kalkulaci. Když vám vyhoví, mají určitě plus, pak si akorát pohlídejte, co všechno je v nabídce započítáno. Nezapomněli například na spojovací materiál či kotvící prostředky?

Co si můžu vybrat?

Teď nebude řeč o barvě, nebo o materiálu, ale o typech garážových vrat, které se liší otevíráním. Můžete tedy sáhnout po sekvenčních, rolovacích, posuvných a je-li to třeba po průmyslových garážových vratech.

Než se pro vrata rozhodnete

Před nákupem a montáží garážových vrat je třeba vrata zaměřit. Zaměření můžete provést sami, ale je to velice ošemetné. Může se stát, že na něco zapomete a problém je na světě. Berte na vědomí určitý manipulační prostor, který budou vrata potřebovat. Prostor se odvíjí od typu vrat, ale všeobecně platí požadavek je 10 cm po stranách a 15 cm pod stropem garáže.

Sekvenční garážová vrata

Sekvenční garážová vrata patří v současné době mezi nejvyhledávanější typ. Určitě vyberte firmu, která vám garážová vrata udělá na zakázku, tedy podle vašich představ a na míru. Konstrukce sekvenčních vrat je tvořena dvěma ocelovými plechy, jejichž výplň je tvořena polyuretanovou pěnou. U sekvenčních vrat si můžete zvolit barvu, dále pak, zda budou pozinkované plechy nalakovány nebo pataženy PVC fólií, která imituje dřevo. Imitace se vůbec nemusíte bát, fólie je speciálně upravená, tak aby vydžela nízké i vysoké teploty a odolává UV záření. Sekvenční vrata jsou minimálně hlučná, jejich rám nezúží vjezd do garáže a otevírají se pod strom garáže, tím pádem nezabírají místo před garáží ani ve spodním prostoru garáže.

Jak se dají ovládat?

Stejně jako ostatní vrata se dají velice snadno otevírat i zavírat manuálně, ale jistě všichni dáme přednost dálkovému ovládání. Samovolnému zavírání sekvenčních garážových vrat zabrání pádová brza, ta nežádoucí pohyb ihned zastaví.

Instalace garážových vrat patří vždy do rukou zkušených odborníků. Neinstalujte vrata sami, hrozí, že vrata špatnně osadíte, budou zkřížena a nehne s nimi ani motorový pohon. Tento problém se nejvíce týká právě sekvenčních garážových vrat.

Šťastnou ruku při výběru!

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies