Noční osvětlení se může hodit

Všichni dobře víme, jak nepříjemné je pro naše oči v noci, když nás probudí třeba žízeň, klasické žárovkové světlo. A nejen, že je nepříjemné. Je také zdraví škodlivé. Zjistěte, jaké osvětlení je v noci pro váš byt ideální.

Světlo, lampa, tapeta

Světlo v noci vás může okrádat o zdraví i spánek

Vědci zjistili, že čím hlubší je v době našeho spánku tma, tím lépe pro naše zdraví. Světlo zvenčí i bytové zdroje světla znemožňují nám spát tvrdým, kvalitním spánkem a nejen to. Přispívají dokonce i ke vzniku nádorů!

Také kdykoliv se vzbudíme a rožneme světlo, zažívá náš organismus šok. Srdce se rozbuší, tep zrychlí, do krve jsou vyplavovány stresové hormony. Proto radíme: nepodceňujte noční osvětlení a vybírejte to nejvhodnější!

Noční osvětlení má být slabší než denní

V noci je citlivost našich očí zvýšená, noční světlo by proto mělo být slabší. Ideální jsou LED žárovky určené přímo do elektrické zásuvky – spínačem je můžete zapnout vždy až v noci. Existují také diodové neboli LED žárovky, které se samy zapnou až ve tmě nebo kontaktní LED žárovky, které se rožnou až když kolem nich projdete. Takový druh nočního osvětlení je nejen velmi praktický a zdravotně minimálně závadný (jediné zcela nezávadné světlo je přírodní denní nebo světlo svíčky), ale také úsporný. LEDku můžete umístit i na časový spínač a sami si tak nastavit, od kdy dokdy má váš pomocník svítit. Žárovka by ale měla být umístěna tak, aby její světlo nemířilo přímo do vašich očí – osvětlena má být místnost, ne vy!

Chcete být in? Vyzkoušejte svítící papuče.

Nechce se vám kupovat LED žárovky? Vyzkoušejte speciální papuče se minibaterkou nainstalovanou v jejich špičce. Budete tak přesně vědět, kam vaše kroky noční tmou vedou.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies