Než si domů pořídíme pejska…

Pejsek přináší nejen radosti, ale také starosti. To je důležité si uvědomit před tím, než si ho pořídíte. Psí kamarád vyžaduje dostatek prostoru, pravidelné venčení, dostatek krmiva a vody, zdravotní péči, atd.

Šarpej

Než si domů pořídíme pejska…

Vlastnit pejska je zajisté krásná věc, ovšem pejsek přináší nejen radosti, ale také starosti. To je důležité si uvědomit před tím, než si ho pořídíte. Psí kamarád vyžaduje dostatek prostoru, pravidelné venčení, dostatek krmiva a vody, zdravotní péči, atd. Pokud mu nejste schopni zajistit dostatek pohodlí a komfortu, raději si jej nepořizujte, pejsek by u vás zbytečně trpěl.

Než si pořídíme pejska, je vhodné položit si následující otázky:

1. Budu mít pro pejska vhodný prostor?

2. Budu mít na pejska dostatek času?

3. Budu mít dostatek finančních prostředků na pejska? (krmení, očkování, poplatky)

4. Jsem schopný/á se o pejska postarat?

5. Když nebudu moct, bude se moci o něj někdo postarat?

Jaké psí plemeno?

Pokud jste na předchozí otázky odpověděli pokaždé ANO, můžete začít uvažovat nad vhodným psím plemenem. V naší rubrice Psi a kočky naleznete mnoho užitečných informací, které vám pomohou s výběrem vhodného psího plemene. Přečtěte si více o jednotlivých psích plemenech, jejich původu, povaze, vzhledu a nárocích na péči.

Kde koupit pejska?

Pokud jste se rozhodli, které psí plemeno je pro vás nejvhodnější, můžete začít s hledáním. Vhodné je si pejska opatřit z chovné stanice, případně od specializovaného chovatele (v případě, že máte zájem o čistokrevného psa). Pokud jste se rozhodli pro voříška, podívejte se v psím útulku v okolí vašeho bydliště. Nedoporučujeme pejsky kupovat na trzích a nebo burzách.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies