Něvská Maškaráda

Něvská Maškaráda je plemenem sibiřských polodlouhosrstých koček, které je charakteristické krásným barevným kožíškem a modrýma očima.

Něvská maškaráda

Něvská Maškaráda – původ

V Rusku jsou sibiřské kočky velmi známé a ceněné již dlouho. Nejen pro svou odolnost, ale také pro lovecké schopnosti a oddanost člověku. Do Evropy byly dovezeny teprve nedávno, v roce 1987. Maškaráda vznikla křížením sibiřských a thajských koček. Maškaráda je také nazývána Sibiřská kočka, Něvská kočka, Něvská maškaráda. Toto kočičí plemeno uznávají pouze kluby WCF.

Něvská Maškaráda - váha

Kocour váží v rozmezí 6 - 10 kilogramů, kočka 4 – 6 kilogramů.

Něvská Maškaráda – povahové vlastnosti

Maškarády jsou kočky velice klidné, milé a mazlivé povahy. Jsou inteligentní, aktivní a samostatné, zvědavé a hravé. Jsou přátelské, ale někdy nedůvěřivé vůči cizím lidem. Mají rádi lidskou společnost a ke svým lidem jsou nesmírně přátelské.

Maškaráda a její srst

Srst maškarády je středně dlouhá, velmi hustá, měkká, s jemnou podsadou pod hrubší krycí srstí. Krycí srst je hustá, volně splývavá, typickým zbarvením maškarád je takzvané „color point“.

Něvská Maškaráda – tělesné proporce

Tělo:

Maškaráda je středně velká až velká kočka. Má dobře vyvinuté kosti a svaly, silný krk, široký hrudník, tělo působí obdélníkovým dojmem.

Hlava:

Hlava je širší, lehce zaoblená, masivní.

Nos:

Nos je středně dlouhý, široký, z profilu viditelné lehké vyklenutí, ale bez stopu.

Uši:

Uši maškarády mají střední velikost, jsou široce nasazené, konce zaoblené s dobře vyvinutým vnitřním osrstěním a štětičkami.

Oči:

Oči maškarády jsou velké, mírně oválné. Charakteristickou barvou očí maškarád je modrá.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.2 Počet: 10 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies