Neuznaná plemena koček

Chtěli byste se stát chovatelem koček? Připravili jsme pro vás několik plemen, která dosud nebyla uznána organizací FIFé.

Thajská kočka

<!-- -->

Americký bobtail

Americký bobtail byl vyšlechtěn v USA začátkem druhé poloviny dvacátého století. Jeho charakteristickým rysem je téměř žádný ocas nebo pouze malá část, jehož délka vždy závisí na ojedinělosti jednotlivých koček. Americký bobtail je přátelský, dobře snáší děti a zvířecí kamarády. Srst může mít krátkou i dlouhou, kočka s dlouhou srstí je však spíše vzácností.

Americká hrubosrstá kočka

Americká hrubosrstá rovněž pochází z USA, kde se také chová, málokdy ji lze spatřit mimo státy. Je velice přítulná, tichá a klidná, vyhovuje jí pobyt venku i v domě. I když je její srst hrubá a hustá, nepotřebuje zvláštní péči. Stačí ji pouze občas vykartáčovat. Americká hrubosrstá kočka se vyskytuje v několika barvách, nejčastěji je to černá, krémová, modrá, hnědá a se světlými skvrnami.

Česká kadeřavá kočka

Česká kadeřavá je velice podobná perské a přestože nebyla prozatím uznána organizací FIFé, na výstavách je pravidelně posuzována - pod označením Bohemia Rex. Srst České kadeřavé je kratší než srst perské kočky a její kadeřavost lze spatřit především na místech, kde srst není příliš dlouhá (například na nohách). Povaha tohoto plemene je velmi klidná, kočky jsou přítulné a rády se mazlí.

Skotská klapouchá kočka

Původ Skotské klapouché kočky není ve Skotsku, nýbrž kdesi na dálném východě a do Skotska byla přivezena v šedesátých letech minulého století. Její srst je krátká, hustá, na dotek měkká a přípustné jsou jakékoliv barvy. Charakteristickým znakem skotských koček jsou jejich uši, které těsně přiléhají k hlavě. Nejsou chovatelsky náročné, jsou tiché a vstřícné. Velice rychle si zvyknou na domov i svého majitele, těžko je opouští.

Thajská kočka

Exotická Thajská kočka je velice žádaným plemenem. Pochází ze Siamu (dnešní Thajsko) a často je zaměňována s kočkou Siamskou, se kterou má mimochodem i společný původ. Thajská kočka má živější povahu, je hravá a vyžaduje společnost lidí nebo jiných koček, nejlépe svého plemene. Její srst je krátká, jemná, ale přitom dostatečně pevná, v barvě tulení s hnědými, modrými, červenými, čokoládovými nebo krémovými znaky.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies