Neusnadňujte práci zlodějům

Bezpečnostní dveře jsou sice dražší než obyčejné, přesto právě jejich pořízením můžete hodně ušetřit. Vykradený byt vás finančně zasáhne rozhodně více než několik tisícikorun za tento vynikající bezpečnostní prvek!

Klika

Neusnadňujte práci zlodějům - pořiďte si bezpečnostní dveře

Princip zabezpečení dveří spočívá ve vnitřním trezorovém mechanizmu. Ten obsahuje obvykle čtyři nebo pět aktivních rozvorových čepů, které se zasouvají do zárubní a zajišťují tak celý dveřní otvor. Vlastní konstrukce se zhotovuje z kvalitní oceli. Všechny typy bezpečnostních dveří by měly být zkoušeny, certifikovány a splňovat požadavky § 13 odst. 2 zákona 22/97 Sb. o technických požadavcích na výrobky a § 11 nař. vlády 81/99 Sb., kterými se stanoví technické požadavky na stavební výrobky.

Bezpečnostní dveře a jejich bezpečnostní třídy

Evropská norma ENV 1627-30 rozděluje stupeň a kvalitu zabezpečení výplně stavebních otvorů (okna, dveře atd.) podle tzv. tříd odporu vniku. Norma definuje celkem šest tříd odporu vniku označených jako bezpečnostní třídy č. 1 - 6. Ty jsou charakterizovány typem pachatele, typem použitého nářadí při pronikání do výplně a časem, po který musí uvedená výplň při zkušebním testu odolat.

Důležitá je kvalitní montáž

Pro bezchybnou funkci bezpečnostních dveří je důležitá kvalitní montáž. Realizovat by ji vždy měla pouze pověřená firma zaručující odbornost osazení dveřního kompletu.

Nezapomeňte i na novou kovovou zárubeň dveří

Využití stávající kovové zárubně se nedoporučuje z více důvodů. Za prvé se jedná o otvory v zárubni k zasunutí čepů, které se musí ve staré zárubni nově vyvrtat, což může způsobit pozdější komplikace. Také může být stará zárubeň jakkoli poškozená nebo zkřížená, a proto je vždy dobrou volbou s novými bezpečnostními dveřmi i nová zárubeň.

Kolik stojí bezpečnostní dveře?

Doporučené ceny bezpečnostních dveří se pohybují v cenovém rozmezí dle zvoleného typu modelu, typu povrchu a bezpečnostní třídy od 12 500 korun.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies