Netradiční velikonoční beránek - recepty

Určitě se v každé domácnosti najde forma na beránka. Pokud tomu tak není, jistě vypomůže babička a vašemu snažení vytvořit vlastní velikonoční kousek, netradičně a chutně, již nestojí nic v cestě..
Velikonoční beránek

Recept na beránka z pomazánkového másla

1 pomazánkové máslo, 200g mletého cukru, 2 vejce, asi 4 lžíce mléka, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, tuk a strouhanka na vysypání formy.

Postup přípravy

V misce ušleháme cukr a žloutky do pěny.Postupně přidáváme po částech pomazankové máslo a mléko. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Troubu si nahřejeme asi na 170°C. Pečlivě vymažeme a vysypeme formu beránka strouhankou.. Nezapomeneme i na jeho druhý díl. Formu naplníme připraveným těstem, kterou postavíme na suchý plech a pečeme v klasické troubě zvolna asi 30 minut. Upečeného beránka necháme ve formě a po jeho částečném zchladnutí jej opatrně vyklopíme. Konečnou úpravu provedeme podle svých zvyklostí, ale bohatě postačí celý náš výtvor posypat moučkovým cukrem.

Recept na karotkového beránka

3 žloutky, 2 bílky, 125 g cukru, 100 g karotky nebo mrkve, 1 malá lžička strouhané citrónové kůry, 2 polévkové lžíce šťávy z citrónu, 125 g strouhaných neloupaných mandlí, 100 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 50 g sekaných dýňových jadérek, 50 g bílé čokoládové polevy.

Postup přípravy

Karotku jemně nastrouháme.V míse utřeme žloutky s cukrem na hladký krém, přidáme kůru a šťávu z citrónu. Prosejeme mouku, přidáme strouhané mandle, kypřící prášek a postupně vmícháme do krému. Ušleháme bílky se solí na tuhý sníh. Do těsta přidáme dýňová semínka. Do předehřáté trouby asi na 175°C vložíme plech, na který postavíme formu. Tu jsme řádně vymazali a vysypali strouhankou nebo strouhaným kokosem, naplnili připraveným těstem a přiklopili vymazanou a vysypanou druhou částí beránka. Pečeme asi 40 minut. Upečeného beránka necháme ve formě trochu zchladnout, opatrně vyklopíme a necháme úplně vychladnout. Připravíme si polevu podle návodu na sáčku. Obsah dáme do mikrotenového pytlíku, kterému ustřihneme rožek a zdobíme dle své fantasie.

Velikonoční beránek - recepty

Velikonoce 2008 - jednoduché a originální velikonoční dekorace

Velikonoce 2008 - recepty na velikonoční nádivky

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 2 Nejlepší: 4 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies