Netradiční rybí polévky

Jste příznivci klasických vánočních jídel a nebo dáváte přednost raději novinkám? Pro ty, kteří rádi experimentují, přinášíme chutné recepty na netradiční vánoční rybí polévky.
Vánoce, kapr, ryba

Lososová polévka

500 g lososa, 1 litr vody, 1 pórek, kousek celeru, 1 mrkev, 2 lžíce másla, 2 kostky bujónu, 1 stroužek česneku, 2 lžíce rajčatového pyré, 1 bobkový list, tymián, 15 zelených oliv, kapary

Jak budeme postupovat

Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Celer a mrkev nastrouháme. Poté zeleninu osmahneme na másle, přidáme vodu, bujón, lisovaný česnek, rajčatový protlak, bobkový list a tymián. Vaříme 5 až 10 minut.

 

Mezitím si nakrájíme lososa na větší kusy, přidáme je do polévky a povaříme ještě dalších 5 minut. Nakonec do polévky přidáme nasekanou petrželku, olivy, kapary a dochutíme solí.

Tuňáková polévka

1 plechovka masa s tuňáka, sterilizovaný hrášek, 2 menší cibule, 3 až 5 rajčat (menších), 3 lžíce oleje, kousek cukety, bazalka, sůl, mletý pepř

Jak budeme postupovat

Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky. Cuketu oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Cibuli posekáme nahrubo a osmahneme na rozpáleném oleji.

 

Přidáme rajčata, poté cuketu a za stálého míchání společně chvilku podusíme. Zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a asi 5 minut ještě vaříme. Nakonec přimícháme tuňákové maso a kousek sterilizovaného hrášku. Podle chuti dosolíme.

Krabí polévka

krabí maso (krabí tyčinky), 1 l rybího vývaru, 50 g másla, 4 žloutky, 1/2 mrkve, 1 bobkový list, 100 g sterilovaného hrášku, 100 g rýže, 4 lžíce koňaku, 150 ml bílého vína, 150 ml smetany, 1 cibule šalotka, sůl, pepř

Jak budeme postupovat

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, osmahneme nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev, krabí maso a bobkový list. Přelijeme koňakem a necháme chvíli podusit. Poté přidáme vývar, bílé víno a vaříme dalších 5 minut.

 

Polovinu krabího masa z polévky vyjmeme, přidáme rýži, hrášek a vaříme doměkka. Bobkový list vyjmeme a polévku rozmixujeme. Přidáme smetanu, ochutíme solí, pepřem a zakápneme citrónovou šťávou. Polévku servírujeme z kousky krabího masa.

Oslavte Vánoce s magazínem Chovatelka.cz - chutné recepty do vaší kuchařky

Nejoblíbenější druhy vánočního cukroví 1.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 2.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 3.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 4.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 5.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 6.díl

Oblíbené vánoční cukroví - 7.díl

Vánoční perníčky

Vanilkové rohlíčky

Kokosky

Mandlové hrudky

Vánočka - domácí chutná nejlépe

Nugátové kostky

Kokosové cukroví

Vánoční oříškové cukroví (strojkové)

Perníková chaloupka jako z pohádky

Ovocné kuličky

Karamelové oplatky

Nepečené vánoční cukroví - tučňáčci

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 4.0 Počet: 1 Nejlepší: 4 Nejhorší: 4

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies