Netradiční prvky v moderní zahradě

Chcete-li skutečně moderní zahradu, nebojte se vnést do ní i méně tradiční prvky. Velmi originální jsou kašny a fontány, ale oceňují se i vlastní nápady. Co třeba udělat radost dětem a zřídit jim koutek na hraní?
Fontána

Zahrada je hra - dětské pískoviště udělá radost vašim ratolestem!

Máte děti? Pak jste určitě při realizování vaší zahrady mysleli i na prvky jako jsou houpačky, skluzavky nebo prolézačky. Nebo snad ne? Dopřejte potomkům trochu prostoru na hraní a oživte zahradu alespoň pískovištěm. Je velmi trendy! Dětské pískoviště seženete i se střechou, nemusíte se tedy obávat, že budete otrokem jeho údržby.

Kašna – moderní prvek z dob minulých

Pokud hledáte něco opravdu stylového, pořiďte si kašnu. Tekoucí voda má v zahradě výrazně ozdobný efekt. Moderní je kašna novodobá, například nástěnná (připevňuje se na zeď domu), nebo starobylá v podobě dřevěného sudu. Novinkou je kašna vmontovaná do speciálních varhanů – voda při přelévání vydává příjemný zvuk. Jestliže nechcete řešit přívod elektřiny, můžete si pořídit i kašnu solární, která čerpá energii k „fungování“ ze slunce. Ať už si vyberete něco elegantního, roztomilého (např. kašna se ztvárněním zvířat) nebo vtipného, s kašnou rozhodně neuděláte krok vedle.

Zahradní fontána

Jak vidíte, vodní prvky jsou prostě in. Nabídka fontán na trhu je opravdu široká. Vyrábí se jak plastové fontány, tak i z přírodního nebo umělého kamene. Pro náročné zákazníky je tu možnost nechat si zhotovit fontánu přesně podle svých představ, počítejte ale s větším zápřahem na vaší peněženku. Dnešní plastové fontány i fontány z umělého kamene jsou téměř k nerozeznání od přírodních materiálů. Plastová díla jsou navíc lehčí a lépe snášejí výkyvy počasí.

Další prvky moderní zahrady:

Zahradní jezírka – jak na ně
Bazény – v čem se koupat
Pergola chrání proti slunci
Houpací sítě a křesla
Kameny v zahradě
Zahradní vřesoviště
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies