Není podlaha, jako podlaha

Jak často si říkáte, že vyměníte podlahovou krytinu za něco méně náročného nebo alespoň pěknějšího? V dnešním článku se dozvíte, která podlaha je do té či oné místnosti nejvhodnější a jak ji udržet stále jako novou.

Podlahová krytina

Není podlaha, jako podlaha

Říká se, že by se podlaha měla stát nejpraktičtějším prvkem v našich domácnostech. Denně po ní šlapeme a denně ji také uklízíme. Zejména se to týká rodin, v níž je více členů a hlavně malých dětí. Nikdo přeci nechce, aby si děti hrály na špinavých kobercích nebo zaprášených parketách.

A tak denodenně zametáme, vysáváme a vytíráme. Poradíme Vám, jaká podlahová krytina je nejvhodnější do ložnice, dětského pokoje nebo do kuchyně? Úklidu vás sice nezbavíme, ale poradíme, kam umístit jednotlivé podlahové krytiny.

Vhodná podlahová krytina do předsíně - koberec, dlažba nebo parkety?

Pro lepší orientaci začneme nejdříve u vchodu, což je v tomto případě předsíň. Vezeme-li v úvahu, že se zouváme až za zavřenými dveřmi v předsíni, jde o nejvíce zatěžovanou oblast z celého domu/bytu. Odtud se po domě roznáší více než polovina nečistot a v případě, že je venku vlhko a mokro, to platí dvojnásob.

Zapomeňte na koberce. Nejvhodnější volbou je dlažba, případně odolný laminát, jenž se velice dobře udržuje. Linoleum je v předsíni méně vhodné. Boty s užšími podpatky brzy laminát poničí a zůstanou po nich vytlačená místa.

Vhodná podlahová krytina do kuchyně

Do kuchyně koberec také nepatří. Stačí, aby vám při vaření ukápla omáčka na podlahu a hned jste se připravili o několik drahocenných minut v podobě čištění. Laminát či dřevěné parkety vhodné také nejsou. Může se stát, že vám v době, kdy nebudete doma, vyteče chladnička, laminát a parkety se zvednou a zkroutí. Sem volte raději dlažbu nebo linoleum.

Vhodná podlahová krytina do koupelny

V koupelně bývá mokro, a proto se zde nejvíce uplatní dlažba s protizkluzovým povrchem. To platí především v rodinách, ve kterých jsou malé děti nebo starší lidé. Stejně byste měli uvažovat i nad volbou koupelnových předložek. Měly by mít pogumovanou spodní část, aby neujížely, když na ně stoupnete.

Vhodná podlahová krytina do obývacího pokoje, ložnice, dětského pokoje a pracovny

Do ostatních pokojů (obývací pokoj, ložnice, dětský pokoj, pracovna) v podstatě můžete zvolit jakoukoliv podlahovou krytinu. Dětský pokoj by však měl být vybaven i kobercem. Veškeré jiné krytiny jsou studené a děti si rády hrají na zemi. To ale nemusí platit v případě, že je váš dům vybaven podlahovým vytápěním.

Ceny poslahových krytin se liší

Ceny všech možných krytin zjistíte přímo u prodejců, a protože je konkurenční boj těchto firem na nejlepší cestě (pro nás spotřebitele), jistě si vyberete z mnoha pěkných a přitom levných krytin.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 5.0 Počet: 1 Nejlepší: 5 Nejhorší: 5

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies