Není nářadí, jako nářadí

V dnešním článku vám poradíme, jaké náčiní je nejvhodnější pro práci na zahrádce. Výběrem vhodného náčiní můžete ušetřit v některých případech mnoho „zbytečné“ práce navíc.

Zahrada

Základní zahradnické náčiní – na výběru záleží

Žádnému správnému zahradníkovi by neměla v zahradní kůlně chybět lopata, rýč, motyka, hrábě, pilka na větve, zahradní nůžky, kolečko, konev, hadice na vodu, kosa nebo sekačka. Pokud pracujeme na zahradě často, vyplatí se do zahradního náčiní investovat.

Jak poznáme kvalitní zahradní náčiní?

Kvalitní zahradní náčiní by mělo být správně tvarované, s délkou násady vyhovující naší postavě. Rukojeť by měla mít ergonomický tvar, aby padla dobře do ruky, potažená měkkou pryží, aby netlačila. Důležitá je i váha nářadí , u většiny platí – čím lehčí, tím lepší.

V současné době je velmi populární náčiní (většinou se jedná o speciální tyče, na kterých lze měnit jednoduše měnit pracovní nástavce) ze speciálního lehkého odolného plastu, na které lze umístit libovolné ocelové násady dle potřeby. Tak ušetříte nejen peníze, ale také místo v kůlně.

Užiteční pomocníci do zahrady

Secí strojek

K pohodlnému setí do řádků vám může skvěle posloužit secí strojek, který přesně dávkuje osivo ve zvolených odstupech. Při sázení sazenic usnadní práci sázecí kolík, kterým vyhloubíte potřebně hluboké jamky. Některé kolíky mají na sobě i označené míry. Pro sázení cibulek se používá speciální široký, dutý rozevíratelný sázecí kolík.

Elektrická motyčka

Elektrická motyčka je vhodná pro zpracování půdy na malých plochách až do hloubky 18-ti centimetrů.

Multifrézka

Multifrézka slouží ke kypření, provzdušňování a zjemnění půdy. Je vhodná i k pletí plevele.

Plečka

Speciálně na pletí mezi řadami rostlin je určena plečka, která dokáže odřezat i zdřevnatělý plevel.

Speciální vytrhávač plevele

Speciální vytrhávač plevele svými čelistmi uchopí kořeny plevele i ve větší hloubce. Společně s plečkou se řadí mezi účinné mechanické pomocníky pro boj se zákeřným plevelem, který naši zahrádku „hyzdí“.

Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.0 Počet: 1 Nejlepší: 3 Nejhorší: 3

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies