Německý špic

Německý špic je potomkem psů z doby kamenné, tzv. „Peat Dogs“- rašelinových psů a starověkých špiců, nejstarších psů ve střední Evropě. Více o tomto plemeni naleznete v článku.
Německý špic

Původ Německého špice

Německý špic je potomkem psů z doby kamenné, tzv. „Peat Dogs“- rašelinových psů a starověkých špiců, nejstarších psů ve střední Evropě.

Charakteristika plemene

Povaha německého špice je přátelská a mírná, ale taktéž pozorná a otevřená. Nemá přisvojující si vlastnosti, typické pro hlídací psy, ani není přehnaně podezíravý vůči cizím lidem nebo agresivní vůči ostatním psům. U dospělého psa můžeme očekávat určitou míru rezervovanosti a důstojnosti. Jeho inteligence, přizpůsobivost a horlivost z něj dělá příjemného společníka a ochotného pracovníka.

Srst - Německý špic

Srst německého špice je dvojitá, střední délky, takže pes je velmi osrstěného vzhledu, avšak nikdy nesmí být srst tak dlouhá, aby zakryla čistou siluetu psa. Podsada je měkká a hustá a dostatečně dlouhá, aby udržela krycí srst. Srst tohoto psa nevyžaduje zvláštní péči.

Péče o srst

Pouze v období línání je nutné denní kartáčování k odstranění uvolněné srsti. Psa koupejte jen v případě nutnosti. Uši psa je nutné udržovat v čistotě, drápky krátké.

Povahové rysy Německého špice

Veselý, inteligentní, poslušný, milý, velmi přítulný, klidný, ostražitý.

Výchova

Vzhledem k rychlému vývoji je potřeba začít s důslednou výchovou již v ranném věku štěněte.

Pohyb

Německý špic je velmi činorodé a aktivní plemeno a v případě nedostatku vyžití si hledá vlastní vybití energie. Potřebuje každodenní mnohakilometrové procházky, společný běh s majitelem nebo tréning v zápřahu, se kterým se dá začít přibližně od dvanáctého měsíce věku.

Věk

Německý špic se dožívá většinou věku kolem 13 let.

Německý špic a jeho druhy

  • Německý špic vlčí 45 - 55 cm
  • Německý špic malý 23 - 28 cm
  • Německý špic střední 29 - 36 cm
  • Německý špic trpasličí 22 cm
Jak se vám líbil článek? Hodnocení: 3.6 Počet: 5 Nejlepší: 5 Nejhorší: 2

Diskuze

Podpořte projekt Cisterna pro hasiče Žulová nákupem v e-shopu s charitativním kalendářem a reklamními předměty.

Magazín pro všechny pěstitele, chovatele a domácí kutily. Články o pěstování rostlin, chovu zvířat a nových trendech v bydlení.

O magazínu

ZŮSTAŇTE VE SPOJENÍ

POSLEDNÍ ČLÁNKY

POSLEDNÍ TWEETY

© 2024 Railsformers s.r.o., Zásady zpracování osobních údajů Nastavení Cookies